HockeyNews
PLUS

Vändningen: Väljer att inte överklaga – ny rekonstruktionsplan på gång

(14135) Tobias K
Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Beskedet tidigare i veckan var glasklart. Karlskrona HK skulle överklaga tingsrättens beslut att inte bevilja klubben rekonstruktion.
Men nu kommer nya bud från den allsvenska klubben. 
–  Vi väljer att arbeta om en ny rekonstruktion där vi hoppas att flera borgenärer är med oss i en ackorduppgörelse, säger klubbens ordförande Tobias Larsson till Blekinge Läns Tidning.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Kampen för att överleva fortsätter för allsvenska klubben Karlskrona HK.

I måndags kom ett blytungt besked när Skatteverket satte stopp för klubbens rekonstruktionsplan som skulle lösa mångmiljonskulderna och där sedermera Blekinge tingsrätt inte beviljade någon rekonstruktion för att rädda bolaget Idrotts AB där skulderna uppgick till 9,9 miljoner kronor. Bland annat har klubben en skatteskuld på 1,8 miljoner kronor.

Klubben försökte rädda Idrotts AB genom att skriva ned fordringar med 75 procent – men Skatteverket sa alltså nej i samband med sammanträdet.

– Vi har tittat på balansräkningen och menar att vi inte kan stå bakom det här. Sedan Idrotts AB bildades 2017 har bolaget visat dålig betalningshistorik och har hamnat hos Kronofogden vid ett antal gånger, sa Skatteverkets Oskar Alm som medverkade via telefon, enligt BLT.

LÄS MER: Blytungt besked för den allsvenska klubben: "Kan bli konkurs" 

Allt talade för att klubben skulle överklaga tingsrättens beslut – men nu kommer nytt besked från Karlskrona HK.  Klubben kommer inte att överklaga – i stället jobbar KHK på att få fram en ny rekonstruktionsplan. 

–  Vi väljer att arbeta om en ny rekonstruktion där vi hoppas att flera borgenärer är med oss i en ackorduppgörelse, säger KHK:s ordförande Tobias Larsson till BLT.

LÄS MER: Lagkaptenen efter nya konkurshotet 

Vidare berättar Larsson att klubben kommer att ta fram kapital på en miljon kronor för att komma överens med sina fordringsägare om en ackordsuppgörelse på 25 procent.

– Vi hoppas att vi kommer få med oss dem och att de tar 25 procent över inget, vilket är alternativet vid en konkurs, säger Larsson.

Sedan tidigare har Karlskrona HK:s andra bolag, Arenaservice AB, ansökt om konkurs.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)