HockeyNews
PLUS

Djurgården kommer att redovisa vinst trots coronakrisen: "Helt okej"

(14173) Djurgården redovisar vinst
Bildbyrån

Publicerad: 5 juni 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården hade hoppats gå långt i SM-slutspelet då säsongen ställdes.

Men trots coronakrisen gör stockholmarna ett stabilt år ekonomiskt.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Våren 2019 gick Djurgården till SM-final och kunde då dra in 17,5 miljoner kronor under SM-slutspelet. Den här säsongen svepte istället coronapandemin över världen och all liveidrott stoppades.


Nu har Djurgården summerat den nyligen avslutade säsongen ekonomiskt. Och mesta mästarna kommer att kunna redovisa ett plusresultat.


– Vi har varit väldigt försiktiga med vår ekonomi genom åren sedan vi kom upp i SHL igen och har sparat på oss. Vi gör ett resultat koncernmässigt på 1,6 miljoner efter skatt. Det är bra. Det är helt okej, och ungefär som vi hade tänkt oss, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgården tjänade 17,5 miljoner på förra årets slutspel – i år: 0 kr


– Det är också för att vi bara budgeterade för grundserien och slutspelet är bonus. Och i år blev det i alla fall en full grundserie för oss trots att vi tappade lite publik så har vi ökat lite på företagsförsäljningen och lite annat. I stort sett är vi på par.


Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


När Lehiste talar om att Djurgården har sparat på sig inkluderar han de pengar som Djurgården fick in på den nyemission som gjordes under hösten 2017 via så kallad crowdfunding där över 3 300 personer deltog.


– Crowdfundingpengarna har vi inte rört. Det blev netto 13 miljoner. Vi har sparat på oss vinstmedel genom åren och det här är sjätte årets som vi går plus, säger Djurgårdsordföranden.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)