HockeyNews
PLUS

Här är nya riktlinjerna inför slutspelet – och NHL ger klartecken för träning

(14170) NHL
Bildbyrån

Publicerad: 5 juni 2020

FacebookXWhatsApp

NHL har satt upp en plan på hur man ska spela klart säsongen och igår kväll gick man ut med ytterligare information.
Bland annat kommer lagen som ska spela Stanley Cup-slutspelet att få samla spelare och börja träna i mindre grupper redan på måndag.
Dessutom kommer man ut med ny information kring hur slutspelet ska spelas.

NHL-säsongen har varit på paus sedan mitten av mars men trots det långa uppehållet planerar ligan att återuppta säsongen senare i sommar.

Nu ger ligan klartecken för lagen att börja träna tillsammans från måndag och framåt, men enbart i mindre grupper och spelarna kan dessutom välja om man vill delta eller inte.

Träningarna ska ske med maximalt sex spelare på isen samtidigt och ett begränsat antal ledare. Utöver det så måste samtliga genomgått ett antal tester innan och uppfylla vissa kriterier för att kunna delta. Sedan tidigare har NHL gått ut med att spelare och ledare måste använda ansiktsmask och sterila handskar i utrymmen där det kan förekomma närkontakt förutom på isen. 

Dessutom meddelar ligan att man satt upp flera nya riktlinjer inför slutspelet som man planerar att genomföra med 24 lag fördelat på två konferenser.

– Det högst rankade laget i varje konferens kommer att få möta det lägst rankade laget inom samma konferens. Därefter så kommer det näst högst rankade laget möta det näst lägst rankade laget, och så vidare. 

– Lagen som är seedade till slutspelet och som inte behöver spela play in kommer istället att spela inbördes möten mot varandra. Dessa matcher kommer avgöra hur man rankas i slutspelet. Skulle två lag hamna på samma poäng används poängprocenten från grundserien för att kunna särskilja lagen. Lagen som är seedade till slutspelet är:

Eastern: Boston, Tampa Bay, Washington och Philadelphia.

Western: St Louis, Colorado, Vegas och Dallas.

– Play in kommer att spelas i bäst av fem matcher medan matchserierna i Stanley Cup spelas i bäst av sju. 

LÄS MER: Klart: Så spelas Stanley Cup – och då blir det draft 

– I play in kommer det högst rankade laget att vara hemmalag i match ett, två och en eventuell femte match. Det lägst rankade laget kommer istället vara hemmalag i match tre och en eventuell fjärde match.

– I första rundan, andra rundan och i konferensfinalen kommer det högst rankade laget få vara hemmalag i match ett, två samt eventuellt match fem och sju. Det lägst rankade laget kommer att få vara hemmalag i match tre, fyra och en eventuell sjätte match. 

– I Stanley Cup-finalen kommer det lag som haft högst poängprocent att räknas som hemmalag i match ett, två samt eventuellt match fem och sju. Det lägre rankade laget kommer att få vara hemmalag i match tre, fyra och en eventuell sjätte match. 

Det är ännu oklart när Stanley Cup-slutspelet kan börja eller när lagen kan återsamlas och träna i större grupper.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)