HockeyNews
PLUS

Leksandsforwardens operation framskjuten på grund av coronakrisen

(14169) Daniel Olsson Trkulja/Leksand
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 5 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Leksandsforwarden Daniel Olsson Trkulja blev skadad och missade de sista matcherna av SHL-säsongen.

Skadan krävde sedan opereration – då slog coronapandemin till.

– Det blir stopp i hela systemet när det blev som det blev med corona och det blev lite ovisst innan vi kunde lösa den delen, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var i hemmamatchen mot Färjestad den 5 mars som Leksandsforwarden Daniel Olsson Trkulja utgick skadad.


Den 29-årige stockholmaren, som värvades till Leksand från Linköping, kunde tillsammans med läkare konstatera att han skulle behöva göra en operation för att komma tillrätta med problemet.


Tre månader efter det att skadan uppstod är han tillbaka i träning.


– Han var tvungen att korrigera en grej direkt efter säsongen. Med tanke på att corona slog till, så sattes allting på vänt också för hans del. Det var lite stökigt innan han lyckades få ordning på det där, säger Leksands general manager Thomas Johansson.


LÄS MERLeksands topptrio ska ut på Sverigeresa för att träffa fansen


Tusentals svenskar har fått sina operationer uppskjutna under coronakrisen då sjukvårdens resurser omfördelats för att hjälpa dödssjuka covid-19-patienter.


– Det blir stopp i hela systemet när det blev som det blev med corona och det blev lite ovisst innan vi kunde lösa den delen, säger Thomas Johansson om läget för Daniel Olsson Trkulja, som efter en viss väntan har fått ordning på sin skada.


– Jag vet inte exakt när det var då han gjorde ingreppet, men det var inget allvarligt ingrepp, det var ett lindrigt, men det var något som var tvunget att göras, säger Johansson utan att gå in närmare på vilken typ av skada det handlar om.


LÄS MERLeksands spelare har haft första mötet med ex-Modocoachen: "Jättebra"


– Det är lite känsligt med spelarnas skadehistorik. Men det är löst.


Leksandsforwarden Fredrik Forsberg är precis som Daniel Olsson Trkulja tillbaka i träning igen efter skada. Foto: Bildbyrån.


Även forwarden Fredrik Forsberg är friskförklarad. Forsberg blev skadad mot Frölunda den 25 februari och kunde inte spela de sista sju Leksandsmatcherna i SHL.


– Han är tillbaka och tränar efter sin fotskada som han fick i någon av de sista matcherna. Det där gjorde att han fick hoppa lite med känga ett tag, säger Leksands GM Thomas Johansson.


Fredrik Forsberg gjorde fem mål och en assist på 40 SHL-matcher.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)