HockeyNews
PLUS

Leksands spelare har haft första mötet med ex-Modocoachen: "Jättebra"

(13841) Björn Hellkvist/Johan Fransson
Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2020

FacebookXWhatsApp

På tisdagen träffade Leksands spelare för första gången den nya huvudcoachen Björn Hellkvist och den nya tränarstaben presenterade sig.

– Det första intrycket känns jättebra, säger Leksandsbacken Johan Fransson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter många turer, starka känslor och svarta rubriker lämnade Björn Hellkvist sitt tränaruppdrag i Modo, trots ett nyskrivet treårskontrakt, och har flyttat vidare till Leksand.


På tisdagen fick Hellkvist och hans nya assisterande tränare Fredrik Hellberg och Mikael Karlberg gemensamt stifta bekantskap med Leksands spelare.


– De presenterade sig idag på morgonen. Det blir spännande. Jätteroligt, helt klart, säger Leksandsbacken Johan Fransson.


– De verkar vara väldigt drivna tränare med en riktigt bra spelidé. Vi har bara träffats nu på morgonen och första intrycket känns jättebra.


Leksand har börjat träna för den säsong som kommer.


– Vi har kört igång och ska gasa igång ett andra pass efter lunch. Ska bara peta i mig en liten kaffekopp, så är man redo igen, säger Fransson.


LÄS MERHellkvist: "Jag är beredd att gå i krig för Leksand"


Efter en säsong där först Roger Melin fick sparken och där Ulf Samuelsson tog över ansvaret blir det nu en rejäl omstart med Björn Hellkvist som ny Leksandscoach.


– De kommer i god tid och har sommaren på sig att arbeta i lugn och ro än att komma in sent just innan säsongen börjar. Det blir spännande, helt klart, säger Fransson.


Johan Franssons Leksand slutade på 13:e och näst sista plats i SHL under hans första säsong i klubben. Foto: Bildbyrån.


Personligen har han inte följt med i media i den infekterade övergången för Hellkvist från Modo till Leksand.


– Jag är väl ingen som följer (nyheterna) speciellt mycket, om jag ska vara ärlig. Det blir mer när det blir verklighet, så att säga. Så jag har rätt dålig koll på allt sånt där. Jag följer mer fotbollen. Det är mycket Premier League. Jag följer (Manchester) United, men jag älskar också att se när Liverpool spelar så jag lite dubbelmoral där, haha, säger Fransson och klacksparkar bort frågan om det iögonfallande tränarbytet.


Leksand fick problem med försvarsspelet under Roger Melins ledning förra hösten och även om det blev bättre med Ulf Samuelsson som ny huvudcoach i slutet av säsongen hade det blivit kvalspel.


Om inte coronapandemin hade kommit och slagit sönder det som återstod av ishockey 2019/2020.


Nu väntar Leksands senaste nysatsning.


– Det blir som sagt väldigt spännande att se och jag tycker det känns roligt att börja en ny säsong. Det har blivit någon försäsong tidigare… Det blir mer och mer pannben. Det gäller att jobba på och försöka ha en bra sommar och förbereda sig. Det är ett tag kvar, några månader till det börjar, säger Johan Fransson.


Han förväntar sig tuff träning för att komma väl förberedd in i nästa säsong.


– Vi hinner nog slita oss gråhåriga i spåren innan det är färdigt. Man har ju börjat få några grå hårstrån. Det kommer väl att växa dit några till säkert. Jag brukar säga att det är det som är modet nuförtiden, haha. Jag tycker det bara är snyggt med några grå hår här och där. Eller snyggt och snyggt. Det får vara så, hehe.


LÄS MERModo släpper Björn Hellkvist – presenteras av Leksand direkt


Johan Fransson var en av flera ledande spelare som efter den senaste säsongen fick utstå en del kritik från Roger Melin för att inte ha varit tillräckligt bra tränade.


– Jag har faktiskt inte brytt mig om jag ska vara ärlig. Jag vet själv vad jag känner och tycker om min kropp. Jag har inga kommentarer där över huvud taget, säger Fransson.


Han tillägger om Melins hårda ord:


– Man vet hur det är i hockeybranschen. Det är liksom inga nyheter. Jag tycker bara att det var onödigt.


Leksand och general managern Thomas Johansson är mitt uppe i lagbygget inför nästa säsong och Johan Fransson gillar det han ser.


– Vi har en bra blandning av lite äldre, talang, spelskickliga och skridskostarka spelare. Jag tycker att vi har det mesta. Sedan är det som allt annat, att få ihop det och skapa en maskin av det. Det ska bli spännande.


Frågan är nu om SHL-säsongen kan komma igång som planerat den 19 september och om det då, eller längre fram i tiden, kommer att vara publik på matcherna.


Skulle du hellre ta en månad längre försäsong i hopp om att den tiden hjälper till att få publik på matcherna?


– Det är svårt att svara på, och vad som är rätt och fel. Men självklart, publiken gör väldigt mycket tycker jag. När man spelar inför en fullsatt hemmaarena, och även på bortamatcher har vi väldigt mycket fans, och brukar ha bra tryck i andra hallar också så det är halva nöjet att ha bra tryck i hallen när man spelar, säger Johan Fransson.


– Det skulle bli annorlunda och då får man vänja sig vid det det också. Den klassiska klyschan som alltid hänger sig kvar, hehe, man får gilla läget.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)