HockeyNews
PLUS

Forwarden om framtiden: ”Vill ha ett år till i HockeyAllsvenskan”

(14153) Ludvig Elvenes
Bildbyrån

Publicerad: 3 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Forwarden Ludvig Elvenes, 23, hittade tillbaka till sitt rätta jag i Tingsryd den gångna säsongen.
Men kommer han att stanna i klubben? Här pratar han om framtidstankarna och säsongen som gick. 

– Jag vill ha ett år till i HockeyAllsvenskan och få utvecklas ännu mer, istället för att jag ska kasta mig iväg på någonting, säger han. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Efter en strulig säsong 2018/2019 med hela tre klubbyten hittade Ludvig Elvenes, 23, tillbaka till sin nivå under den gångna säsongen. De 28 poängen han noterades för på 52 matcher var hans personbästa i allsvenskan. 


– Det betyder mycket att jag fick bevisa att jag håller bra klass igen, efter en säsong som var riktigt strulig. Det känns riktigt bra att jag kunde studsa tillbaka och visa mig från min bästa sida, säger han. 


Han menar att förtroendet han fick från tränarduon Magnus Bogren och Larry Pilut spelade en stor roll i hans framgångar. 


– Både i fem mot fem och powerplay fick jag spela mycket och då växer man som spelare. Börjar man producera då, så kommer det ännu mer. Jag vill fortsätta på det nästa säsong också. 


Kontraktet med Tingsryd har löpt ut – och vad han ska göra härnäst vet han ännu inte. Målet är att stanna i Sverige. 


– Jag vill ha ett år till i HockeyAllsvenskan och få utvecklas ännu mer, istället för att jag ska kasta mig iväg på någonting. Det är det jag siktar på. Det är en speciell situation nu och många avvaktar.


Har det funnits något intresse?


– Det har det, men det ligger ganska lågt just nu. Det finns lite, det gör det. 


Kan du tänka dig att stanna i Tingsryd?


– Absolut. Jag trivdes jättebra i Tingsryd och vi har en bra dialog. Det är inte alls omöjligt att det blir en fortsättning där. Jag håller alla dörrar öppna. Det är en bra plats att spela om man vill utvecklas. 


Förberedelserna inför kommande säsong är i full gång och just nu tränar han fys- och ispass med lillebror Lucas (Elvenes) hemma i Ängelholm. 


Kan du trycka på något som du jobbar på nu under sommaren?


– Framförallt är det att jag vill bli snabbare och starkare. Jag jobbar mycket på min snabbhet, jag vill bli snabbare på skridskorna .


Vad har du för mål med kommande säsong?


– Nu vet jag inte var jag ska spela än, men målet är att göra en lika bra säsong om inte bättre – igen. Jag vill spela så högt upp som möjligt och målet är att ta sig tillbaka till SHL en dag. 


***

Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)