Annons

AnnonsLISTA: Fem nordamerikanska allsvenska spelare som står utan kontrakt


31 maj

Tio nordamerikaner avslutade förra säsongen med spel i Hockeyallsvenskan och står nu utan kontrakt.
Här har HockeyNews.se:s Alexander Nilsson plockat ut fem intressanta namn ur den skaran spelare.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Brendan Ranford, forward

Senaste klubb: Mora IK
2019–20: 29 matcher, 11 mål + 12 assist, 23 poäng
Kommentar: Den 28-årige kanadensaren gjorde braksuccé efter att han anslutit till Mora i slutet av november. Ranford slutade trea i den interna poängligan trots att han inte ens spelade 30 matcher för laget. Smart offensiv ytterforward som trots att han är tämligen liten, 178 centimeter lång, inte drar sig från att gå in i dueller för att vinna eller behålla pucken.

Zach Palmquist, back

Senaste klubb: IF Björklöven
2019–20: 32 matcher, 5 mål + 6 assist, 11 poäng
Kommentar: En rörlig, smart, puckskicklig back som passade som handen i handsken i Björklövens spelsystem från det att han anslöt i november. Ingen poängmaskin och fick inte de största rubrikerna bakom namn som Brian Cooper och Alexander Deilert men efter att han anpassat sig till serien var han en av Umeålagets bästa spelare. 

Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Dustin Gazley, forward

Senaste klubb: Mora IK
2019–20: 31 matcher, 9 mål 11 assist, 20 poäng
Kommentar: När Gazley sätter fart går det riktigt snabbt. Den högerfattade forwarden var en av tre nordamerikaner som förstärkte Mora under säsongen och det slutade för alla med beröm godkänt i betyg. Har visat sig vara en pålitlig poänggörare på alla nivåer och kan vara ett fynd för klubbar högre upp i hierarkin. 

Riley Bourbonnais, forward

Senaste klubb: Kristianstads IK
2019–20: 11 matcher, 5 mål + 3 assist, 8 poäng
Kommentar: Spelade bara elva matcher för den allsvenska nykomlingen efter att han värvats som supporterspelare i slutet av 2019. Har tidigare i karriären fått stort förtroende i alla spelformer och visade i KIK att han var vass i numerärt överläge med tre mål där. Gjorde fem mål på blott tolv skott.

Peter Krieger, forward

Senaste klubb: Västerviks IK
2019–20: 52 matcher, 12 mål + 10 assist, 22 poäng
Kommentar: Spelade 52 matcher, men merparten av dem spelade han småskadad. Inledde starkt och avslutade bra, hade större problem däremellan. Spelskicklig center som läser spelet bra och har två collegemästerskap på meritlistan där han var starkt bidragande båda åren. 

Övriga kontraktslösa nordamerikaner: Brant Harris (forward, Mora), Niki Petti (forward, Mora), Kelsey Tessier (forward, Västerås), Jerome Leduc (back, Västerås), Tanner Jaillet (målvakt, Kristianstad)

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons

Annons