HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Miljonsumman som Curran fick betala KHL-klubben för att spela i NHL

(14105) Codie
Bildbyrån

Publicerad: 29 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Han dominerade i SHL den gångna säsongen och blev utsedd till ligans bästa spelare. Nu talar det mesta för att den före detta Röglebacken Kodie Curran lirar i NHL nästa säsong. Detta efter att, på egen hand, köpt sig loss ur kontraktet med KHL-klubben Avangard Omsk. Detta rapporterar ryska sajten Sport-Express.

NHL-drömmen kryper allt närmare för den kandensiske stjärnbacken Kodie Curran.

Han blev utsedd till SHL:s bästa back den gångna säsongen och levererade 49 poäng (12+37) för Rögle. 30-åringen hade en magisk säsong och uppvaktades tidigt av KHL-klubbar. Redan tidigt under våren meddelade Rögle att Curran skulle fortsätta karriären utomlands. Men ännu har inte Curran presenterats av KHL-klubben Avangard Omsk. 

Tidigare i veckan skrev MrMadhawk att NHL-klubben Anaheim Ducks har blandat sig in i kampen om Curran och det hela har gått så pass långt att kanadensaren, på eget bevåg,  har brutit kontraktet med Omsk och betalat 20 miljoner rubel, vilket motsvarar ungefär 2,7 miljoner kronor, detta enligt ryska sajten Sport-Express.

Den ryska sajten rapporterar vidare att Curran kommit överens om ett tvåårigt envägsavtal med Anaheim, men eftersom det inte finns något avtal mellan NHL och KHL så är det inte helt smärtfritt för spelarna att gå mellan ligorna. Därför fick kanadensaren köpa sig loss ur kontraktet med KHL-klubben. 

Enligt Sport-Express kommer Curran att ha en årslön på 900 000 dollar per säsong i årslön i Anaheim.

NHL-klubben har dock ännu inte presenterat Kodie Curran som nyförvärv inför nästa säsong.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)