Annons

AnnonsSå ska de lyfta från botten: ”Vill inte ha spelare som viker ner sig”


31 maj

Efter en säsong där i stort sett allt gick fel och där klubben befann sig i ett nervigt kval när allt spel blåstes av, vrider och vänder Tyringe på sin verksamhet för att lyckas vända trenden. En strategi har utkristalliserat sig.
– Vi vill inte ha spelare som viker ner sig när det går tungt, säger sportchefen Filip Steensbjerre till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det började med en knapp förlust hemma mot nykomlingen Borås, men efter det reste sig aldrig Tyringe den gångna hösten utan radade upp storförlust efter storförlust. Totalt lyckades laget bara vinna en enda match under ordinarie tid och resultatet i fortsättningsserien efter jul blev inte mycket bättre. Det slutade i ett negativt kval som sedermera avbröts på grund av corona.

Fjolårssituationen är något klubben naturligtvis till varje pris vill undvika att den upprepas och är något sportchefen Filip Steensbjerre har med sig när han bygger sin nya trupp.

– Vi försöker göra allting noggrannare, köra hårdare med spelarna, så det är jag inte alls orolig för. Det är de bitarna som kommer lägga grunden för vad vi kommer åstadkomma och vad vi har tagit lärdom av så att säga, meddelar han.

Har ni identifierat exakt vad det var som fallerade förra säsongen?
– Det är klart att man har utvärderat och det är inte bara en grej, det är många faktorer i det hela, till exempel organisatoriskt där vi känner oss bättre rustade nu. Det är fler personer som är involverade runt omkring generellt och det ger oss förutsättningar för alla plan. Det handlar om att skapa en trygghet i det. Framförallt är det, det som jag tror kommer vara viktigt, att vi lagt en stabil grund som vi kan bygga på.


Tittar på karaktär
Rent konkret innebär det förstås också att det blir en del förändringar kring a-truppen kommande säsong.

– En nyckelspelare för mig är så klart Magnus Rahm som tränare, att han kommer bli grymt viktig, för jag vet ju vad han står för och hans historik att oavsett vad vi har på papperet så kommer vi kunna kräma ut mycket av det, resonerar Steensbjerre.

När det kommer till spelarmaterialet är det många som försvinner från fjolårets fiaskoupplaga av Tyringe.

– Det vi så klart tittar på är att få in rätt karaktärer i gruppen. Det kommer bli jätteviktigt att få alla att dra åt samma håll från dag ett och framåt. Vi känner att de vi har behållit från förra säsongen är dem som vi känner att vi ville satsa på. Det blir en lite mindre stomme än vad vi hade önskat egentligen, men samtidigt är vi ändå nöjda att vi är här där vi är med dessa vi har fått in. Det blir så klart en nyckel.

När du säger karaktär, kan du precisera exakt vad det är ni söker? Är det bara en mentalitet eller handlar det om rutin också?
– Vi vill inte ha spelare som viker ner sig när det går tungt, det är väl lite den typen av karaktär vi tittar på, hur man har agerat i vissa lägen tidigare. Det är inte alltid så att man spelar i motvind, men när vi har varit i det träsket ett tag behöver vi komma ur det på ett sätt. Det är framförallt det vi tittar på.

– Det behöver inte vara så att du har en jäkla massa rutin, men du gör allt utefter din förmåga, det är det som det handlar om. Sen kan man inte begära mer än så.

Men det blir ett ganska ungt lag?
– Ja, det blir ganska ungt men det är ändå många spelare som har gjort ett par seniorsäsonger, det är lite det vi ser som värdefullt, men åldersmässigt så kommer det vara relativt ungt.

I skrivande stund är det en center, tre forwards och fyra backar som står på shoppinglistan och sportchefen har ganska goda förhoppningar om att någorlunda snart gå i hamn med lagbygget.

– Med tanke på hur det har varit på marknaden kommer vi inte värva någon spelare bara för att, så vi kommer ha is i magen. Men jag känner med spelarna man pratar med att det börjar krypa hos dem också att de gärna vill ha något klart och att det börjar dra ihop sig. Det känner jag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons

Annons