HockeyNews
PLUS

Komarek om känslorna kring Luleå och framtiden: ”Litar på dem”

(14085) Konstantin Komarek
Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Det ser inte ut att bli någon fortsättning i Luleå för Konstantin Komarek, trots fansens önskan om att de insamlade Lassinantti-pengarna skulle användas åt att förnya hans kontrakt.
Var det blir spel nästa säsong är oklart, men han har en målbild – KHL.
– Det är den ligan jag vill till och tror är den högsta nivån jag kan spela mitt spel på, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Luleå har länge aviserat att man inte har råd att ge den österrikiske centern Konstantin Komarek något nytt kontrakt inför nästa säsong. Samtidigt samlades det in pengar som var tänkta att gå till Joel Lassinantti om han valde att nobba KHL och förlänga kontraktet. 


Men en dryg vecka efter att ett miljonbelopp samlats in blev Joel Lassinantti klar för KHL-klubben Sotji. Direkt höjdes röster från supporterleden om att pengarna istället skulle gå till att förlänga Konsantin Komareks kontrakt. Något som klubbens general manager avfärdade snabbt. 


– Vi har inte möjlighet att lägga pengarna som hade samlats in för att finansiera Joels kontrakt på någon annan spelare, utan de var öronmärkta åt honom, sa sportchefen Stefan Nilsson till NSD.


– Vi tycker han (Konstantin Komarek) gjorde ett bra jobb, och hoppades kunna hitta en lösning. Men vi har meddelat honom att vi inte har någon möjlighet att erbjuda honom ett nytt kontrakt. Det är beklagligt att det har blivit så här, men vi har en budget att förhålla oss till. 


När HockeyNews.se når Konstantin Komarek berättar han om sina känslor kring det hela. 


– Jag lägger inget större fokus på det där. Det är osäkra tider och just nu går det inte. Går det i framtiden så är det bra. Det hade varit roligt att återvända såklart, säger han. 


Är du besviken på Luleå?


– Nej, det är jag väl inte. Som de sa så var pengarna ägnade åt honom, men man vet aldrig. Jag litar på dem och tror på att pengarna inte kan användas till någon annan. Säger de att de är så är det väl så. Det är klart det är tråkigt, men det är ingenting jag räknade med. 


Är den dörren stängd helt nu?


– Det får du prata med min agent om, jag har ingen aning faktiskt. Vi har jargongen, att om det finns något på bordet som är intressant så säger han åt mig. Sen tar vi det därifrån. 


Istället har det cirkulerat uppgifter från ryska Sport-Express om att centern är på väg till det lettiska KHL-laget Dinamo Riga. Konstantin Komarek vill varken bekräfta eller dementera att så är fallet. 


– Det får du också prata med agenten om. Jag har inget kontraktsförslag på bordet som jag kan skriva under. Alla som är intresserade av mig får du fråga min agent om. Det har jag ingen koll på. 


Men det är KHL du vill till?


– Det är mitt mål. Det är den ligan jag vill till och tror är den högsta nivån jag kan spela mitt spel på. Vi får se om det händer eller inte, säger han. 


Upplever du precis som andra att det är oerhört segt på marknaden?


– Jo, det är det ju. Jag tror inte att man hade pratat såpass lite om det inte vore för coronatider. Det är så för alla, så man kan inte göra så mycket. Det är många som saknar jobb. Om det nu blir spel så kommer jag förmodligen skriva på ett kontrakt. Det finns de som har det värre, till exempel de som förlorar sina jobb helt. Om alla spelare som är kontraktslösa idag inte sajnar något, förutom NHL då, så är ju halva hockeyvärlden tom. Jag tror att det löser sig i slutändan. 


Har du satt något datum när du vill ha allt klart?


– Nej, det har jag inte. Det är klart att man vill inte vill leva ovisst hur länge som helst. Jag har inte satt något datum, det blir svårt att göra det. Om det vore för tre månader sedan hade jag såklart hoppats att det vore löst idag, men nu är det som det är och det är ingenting man kan påverka. Det är klart man vill att det ska lösa sig så fort som möjligt, men jag har tålamod och förhoppningar om att det ska lösa sig. 


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)