Efter succésäsongen – forwarden vill återvända till SHL: ”Finns intresse”


25 maj 2020

Den förre Västerviks- och Rögleforwarden Trevor Mingoia har en stark säsong bakom sig i Finland. Nu riktar han åter blickarna mot Sverige. 

– Jag har fått berättat för mig att det finns olika alternativ och till och med erbjudanden, säger han till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:
BAUHUAS bygger svensk ishockey


Den amerikanske forwarden Trevor Mingoia gjorde stor succé i Västervik ifjol, innan han mitt i säsongen lämnade för spel i SHL och Rögle. Trots okej poängskörd i SHL fick 28-åringen inte förnyat kontrakt med Ängelholmsklubben – och istället bar äventyret vidare till Finland och KooKoo inför den här säsongen. 


Där har succén fortsatt och med sina 41 poäng på 52 matcher var han en av lagets bästa poängplockare den gångna säsongen. 


– Jag är väldigt glad över den säsongen jag hade och att jag nådde de mål jag satte upp. Såklart önskar man alltid mer och jag vet att jag kunde ha spelat bättre i vissa matcher, men ibland vill pucken inte vara med dig. Jag spelade med bra lagkamrater och hade en bra coach, så det kändes som att jag tog kliv i mitt spel, säger han. 


Hur var Finland överlag tycker du?


– Nästan som Sverige, men inte riktigt. Det var en rolig erfarenhet att testa på och jag kan lätt tänka mig att komma tillbaka. 


Den sista april gick forwardens kontrakt med KooKoo ut. Nu planerar han för en fortsättning i Europa till kommande säsong. 


– Min tanke är att gå tillbaka till Sverige eller Finland, det är det vi tittar på nu.  


– Det finns intresse, men jag vet inte exakt hur många klubbar. Jag har fått berättat för mig att det finns olika alternativ och till och med erbjudanden. Med tanke på Coronaviruset är det ingen stress, vi vill vänta in klubbarnas ekonomiska situationer, säger han. 


Är det både SHL och HockeyAllsvenskan i Sverige?


– Det är bara SHL som gäller i Sverige. Jag vill inte tillbaka till HockeyAllsvenskan. 


Vilka klubbar i Sverige visar intresse?


– Jag vet inte exakt just nu. Jag ska prata med min agent denna veckan och därefter kan jag ge dig ett svar på den frågan. ¨


Trevor Mingoia i Västervikströjan. Nu vill han återvända till Sverige. Foto: Bildbyrån

Medan Coronaviruset fortgår ska Trevor Mingoia förbereda sig för en ny säsong hemma i ett nedstängt USA, men helt lätt är det inte. 


– Man försöker hitta något som kan fräscha upp huvudet lite, det är ju helt stängt här borta. Det blir mycket träning, skottramp och tid med familjen. Men allt måste göras hemma så man börjar bli lite trött på det.


– Det är väldigt frustrerande. Det finns så många osäkerheten kring den här sjukdomen fortfarande och det tycker jag är lite läskigt. Jag tror alla vill tillbaka till det normala livet, säger han. 


Vad säger du om USA:s val att stänga ner samhället?


– Jag tror det var nödvändigt precis i början, med tanke på att vår befolkning är av den typen som kräver en total nerstängning. Det börjar öppna upp sig lite nu och jag tror att det är rätt väg att gå om man tar steg för steg. Sen måste jag säga att jag tror att Sverige gjorde rätt från början, de fick många smittade men kunde ändå hantera det, samtidigt som samhället kunde hållas någorlunda öppet. 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons