HockeyNews
PLUS

Fick sparken på försäsongen – nu är tränaren klar för ny klubb i Hockeyettan

(14032) Kiruna if
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Efter misslyckandet i Mörrum där Sergei Zhukov fick sparken på försäsongen – är tränaren nu tillbaka i Hockeyettan. Kommande säsong återvänder 61-åringen till Kiruna IF.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Ryske tränaren Sergei Zhukov tränade Kiruna IF säsongen 2009/2010. Tio år senare återvänder 61-åringen till klubben och tar över efter Robert Lahti.

 Han är rätt val för vårt unga lag. Han har erfarenhet som spelare på den högsta ryska nivån och har många år som tränare på sitt CV, allt från division två till Allsvenskan. Han kommer att bli nyttig för oss i resa mot att etablera oss som ett topplag i Hockeyettan. Att han tidigare har varit i Kiruna är en fördel. Han känner till staden och vet hur det fungerar här, säger Kiruna IF:s sportchef Henrik Törmä till klubbens webbsajt.

Det blir en chans till revansch för Zhukov som förra sommaren presenterades som ny tränare i Mörrum i Hockeyettan Södra. Men det tog inte lång tid innan han fick sparken efter en stökig försäsong.

LÄS MERLISTA: Fem uppseendeväckande tränarsparkningar  

Nu återvänder alltså ryssen till gamla jaktmarker. 

– När Henrik Törmä ringde upp och frågade om jag ville komma och träna laget nästa år var det inget svårt beslut för mig. Jag har bara goda minnen från Kiruna, både när det gäller föreningen och staden, säger Zhukov och fortsätter: 

– Jag vill se en modern hockey. Vi ska sätta press på puckhållaren och åka mycket skridskor. Vi ska ha snabba spelvändningar, ett tryggt försvarsspel. Alla ska jobba för varandra i laget och alla ska göra allt för att vinna matcher.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)