SHL förbereder sig inför mardrömsscenariot: "En hel säsong utan publik"


19 maj 2020
Det kan bli ett mardrömsscenario för SHL med spel inför tomma läktare under en hel säsong.
Något som ligan förbereder sig inför nu – för att vara redo om så blir fallet.
– Det vi måste planera och förhålla oss till redan i dag är att spela en hel säsong utan publik. Sedan hoppas vi för allt smör i Småland att det inte blir så, säger SHL:s vd Michael Marchal till TT, rapporterar bland annat BLT.

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

SHL hoppas kunna starta den kommande säsongen 19 september senare i år.

Om seriepremiären sker med eller utan publik på läktarna är det i nuläget ingen som vet och SHL vet det inte heller.

Enligt ligans vd Michael Marchal förhåller man sig just nu till två olika scenarion, att man spelare antingen med eller utan publik med start 19 september.

Samtidigt planerar man för hur man skulle genomföra säsongen under ett scenario där hela säsongen måste spelas utan publik på läktarna – ett mardrömsscenario för ligan och lagen.

– Det är ingen av oss som tror att det blir så och vi hoppas inte det. Vi vill spela så mycket av säsongen som möjligt med publik. Men vi vet ingenting i dag och därför kan vi inte stå helt oförberedda den 19/9 om kravet är att vi måste spela utan publik. Då måste vi känna att vi mäktar med det, säger SHL:s vd Michael Marchal till TT, rapporterar bland annat BLT .

TT: Och ni räknar med att ni klarar det?

– Vi är mitt inne i att undersöka vad konsekvensen skulle bli och vi försöker grotta i det så djupt vi kan och ta hänsyn till så många olika faktorer vi kan. Det går inte att ta hänsyn till alla faktorer, men vi gör de här undersökningarna ned till en detaljerad klubbnivå kan man säga. För att veta vad som krävs för att alla klubbar ska klara en säsong utan publik.

LÄS MER: SHL-lagens osäkerhet inför träningsmatcher i Finland och Schweiz 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons