Doldisvärvningen från college om valet av Timrå: "Vill satsa på att vinna"


13 maj 2020

Hugo Reinhardt är Timrås minst namnkunniga nyförvärv hittills inför kommande säsong.
För HockeyNews.se berättar han om sig själv, de utvecklande åren på college, ledaregenskaperna och varför det blev spel i Timrå.
– De vill satsa på att vinna, jag vill vara med i ett vinnande lag och kände att det kändes helt rätt, säger han.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

I förra veckan presenterade Timrå fyra kontraktsförlängningar i Albin Lundin, Sebastian Hartmann och Jens Lööke samt Marcus Hardegård.

Under onsdagen var sportchefen Kent Norberg i farten igen och presenterade tre nya spelare till lagbygget. Dels backen Leon Lerebäck som förlängt sitt kontrakt över den kommande säsongen men också två nyförvärv i form av målvakten Jacob Johansson samt centern Hugo Reinhardt.

För den breda massan är Reinhardt ett namn som flugit under radarn då han tillbringat de fem senaste säsongerna i USA, där han nu ansluter till Timrå efter fyra år på American International College.

Senaste säsongen slutade med 22 poäng på 34 matcher, hans högsta notering under sina fyra år på skolan.

– Jag är en spelare som gillar att sticka in näsan där det är lite tufft, framförallt framför mål. Jag jobbar hårt och sätter stor stolthet i de här små grejerna som att blocka skott och vinna kamperna för mina medspelare och göra dem bättre. Jag vill gärna bidra genom att vara en ledare i gruppen och en energispelare som gör det hårda jobbet framför mål och är svår att rubba på, säger han till HockeyNews.se när han ombeds beskriva sig själv som spelare.

LÄS MER: SHL-målvakten klar för Timrå – som också presenterar collegespelare 

Säsongen 2014–15 var Reinhardts senaste i Sverige då han var assisterande kapten i Frölundas J20-lag.

Assisterande lagkapten var han också under två av sina fyra år på college innan han befordrades till lagkapten inför förra säsongen.

Att vara en ledare är en del av honom menar han.

– Det skulle jag absolut säga är en del av min karaktär. Jag hatar att förlora och det sprider väl av sig genom att jag vill vinna och visa andra och försöka vägleda andra i att ha viljan att vinna. Så jag skulle vilja påstå att det är en del i min karaktär, sedan får andra avgöra vad som passar dem som ledare. Men det är de ledaregenskaperna jag har, säger han.

Kent Norberg presenterade två värvningar och en kontraktsförlängning under onsdagen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Reinhardt och hans lagkamrater var precis uppe i förberedelserna inför slutspelet där de hoppades upprepa succén från föregående säsong då man slog ut ett av topplagen i form av St. Cloud State och stod för en rejäl skräll, något som Reinhardts tidigare lagkamrat Zackarias Skog berättade om, när resten av säsongen ställdes in.

Det gjorde också att hans tankar om framtiden kom snabbare än han tänkt.

– Efter att säsongen tog slut så blev fokus på ”vad fasen ska jag göra nu?”. Jag hade tänkt börja kolla när säsongen tog slut så det blev ju i den vevan och det stod lite still i USA där jag hade lite på gång som inte blev av. Men det var efter säsongen som kontakten med Timrå började och sedan växte det framåt, säger han och fortsätter:

– Det känns jäkla roligt, det är en anrik klubb med bra historia och bra ambitioner. 

Vad gjorde att du valde Timrå?

– Det var just deras ambition och jag fick bra kontakt med Nubben som sa att de vill satsa på att vinna, jag vill vara med i ett vinnande lag och kände att det kändes helt rätt. De tror på mig och vill ha in lite av det tuffa, hårda spel jag kan bidra med.

LÄS MER: Timrås fyrverkeri – förlänger med toppspelarna: "Betyder väldigt mycket" 

En av Reinhardts lagkamrater under tiden i USA var den tidigare Timråjunioren Martin Mellberg som spenderade fyra säsonger i klubben och gjorde sex matcher i allsvenskan för laget innan han åkte över till USA samma säsong som Reinhardt.

– Vi var kedjekamrater och var väldigt nära så jag har frågat hur han trivdes och vad han tyckte om staden och han hade bara bra saker att säga. 

Den 24-årige centern, som numer har en kandidatexamen i business management och en halvkandidat i finans efter fyra på college blickar tillbaka på en tid då det inte bara var i skolbänken han utvecklades.

– Personlighetsmässigt var det mognaden, man fick verkligen ta hand om sig själv och lära sig hur man kombinerar skola, kost, sömn och hockey för att kunna prestera överallt. Hockeymässigt har jag utvecklat mycket. Jag har alltid sett mig som en defensiv center som fungerar bra i försvar och anfall men jag har lärt mig läsa spelet bättre, säger han och fortsätter:

– Man har fått bättre blick och utbildad inom hockeyn, man vet var man ska positionera sig och allt med den biten. Man kan hockey bättre, jag har studerat sporten på ett helt annat sätt.

Jacob Johansson var det andra nyförvärvet som Timrå presenterade inför den kommande säsongen. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Tillgången till att kunna sätta sig ned och i detalj studera sig själv och lagets matcher har uppmuntrats på skolan.

Något som centern sugit åt sig av.

– Jag är en sådan som gillar att studera hockeybiten och sitter och kollar på varje match jag spelat tv-tre gånger om för att se hur man gör i de små sekvenser och studerar det som att det vore ett ämne i skolan. Det har gjort mig väldigt mycket bättre, jag har kollat mycket och lärt mig mycket av att kolla på mig själv, säger han.

Centern tränar just nu tillsammans med en grupp spelare under ledning av Andreas Larsson i Göteborg för att hålla sig i form innan han ansluter till Timrå senare i sommar.

– Vi är ett gäng på typ 25 gubbar som kör i Slottskogsrinken och kör måndag till fredag där vi kör fys och is tillsammans. Jag har faktiskt hållit igång väldigt bra sedan jag kom hem. Vanligtvis är jag inte på is i april då säsongen är över där borta och det är mycket med skolan men nu fick jag vara chans att på is i april för första gången sedan jag lämnade Sverige så det har varit riktigt kul, säger han.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons