Hoppas kunna behålla importerna från bakgården


10 maj

Det lyftes många ögonbryn för ungefär ett år sedan när Kiruna AIF värvade två kanadensare från BeNeLiga, men det blev en riktig fullträff. Nu har klubben stora förhoppningar om att kunna behålla sina succéimporter.
– Känslan är att de kommer tillbaka till oss, säger tränaren Christer Dreberg till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Hockeyn i Holland och Belgien är knappast känd för sin kvalitet. Kanske var det därför inte så konstigt att många ställde sig frågande när de två kanadensarna Kyle Brothers och Cheyne Matheson togs till Kiruna från BeNeLiga och Liege Bulldogs respektive HYC Herentals inför den gångna säsongen.

Men med facit i hand visade det sig vara ett genidrag. De två kanadensarna snittade båda över en poäng per match och var starkt bidragande till lagets framgångar.

– Jag har själv varit i Holland och kände till dem sedan innan och har kontakter så jag visste att det var bra spelare. Var och en på sitt sätt, för det är två helt olika spelare, säger Christer Dreberg.

– Det var många som tyckte att det var en chansning, men det var ingen chansning. Det är många som inte har koll trots att de har detta som yrke. Holland va fan är det? Men där finns bra spelare, det gäller bara att se vilka som ska kunna passa. Det är alldeles för många som bara tittar på poängskörd, det hänger ju på så mycket annat.


”Det handlar om trivsel”
Efter framgångarna i Hockeyettan hoppas nu klubben kunna locka tillbaka de två spetsanfallarna även till nästa säsong. Om det nu blir en sådan. Så här långt har Dreberg kunnat skriva kontrakt med stommen, spelarna som redan finns i krokarna, men i det stora hela tvingas avvakta med förstärkning utifrån.

– Det är det som är gjort. Sen de här spelarna som typ kanadensarna och någon till, dem pratar jag med hela tiden så får vi bara klart med att det blir säsong då är det högst aktuellt med dem. Vi har för avsikt att är det aktuellt så ska de vara med från start här i år också.

Då finns risken att de skriver någon annanstans om ni måste vänta länge?
– Nej det finns det inte, det tror jag inte.

Du tror att ni är förstavalet för dem?
– Ja, det har ju med trivsel och sånt att göra och de trivdes så pass bra att jag kan inte se någon anledning, på division ett-nivån, det är inte pengar där på det sättet.

Jag tänker mer att det kan komma en utländsk klubb och vifta med pengarna...
– Det är mer om de är pigga på ett nytt äventyr, så jag tror att känslan är att de kommer tillbaka till oss, det är bara att vi ska säga till om det blir så. Men vi får se.

På pluskontot så här långt har AIF i alla fall plockat in anfallaren Colin Holmström från Osby i division 2. En spelare som kan vara en spännande joker.

– En spelare som har hamnat mellan stolarna därnere. När jag fick höra att Colin ville satsa på division ett och inte ville ta Tyringe eller Mörrum men kan tänka sig att flytta var det bara ja visst.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.


Annons

Annons