HockeyNews
PLUS

Modo letar spets – sportchefen om namnen som kopplats samman med klubben

(13862) Glader
Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Stjärnorna har lämnat en efter en  nu är Modo ute efter tunga ersättare. 
– Vi följer marknaden och vill få in spets på de spelarna som ska in, säger sportchefen Fredrik Glader till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Efter att ha tappat stora delar av truppen efter den abrupt avslutade säsongen har Modo fått starta om på ny kula. Sju nya spelare har värvats in och såhär långt är sportchefen Fredrik Glader nöjd med sitt lagbygge. 


– Det känns bra. Jag tycker att vi har en bra bas att stå på. Det känns som att vi fått in bra namn på backsidan i både Brendan (Mikkelson) och Jesper (Dahlroth), det är bra ledarfigurer och backar som kan ta mycket ansvar. Tittar man framåt känns det värdefullt att få behålla spelare som Kalle Jellvert, Daniel Sylwander och Magnus Häggström från ifjol. Det är spelare som är kulturbärare för den här klubben, säger han. 


Huvudtränaren Björn Hellkvist har lämnat för Leksand och jakten på en ny huvudtränare har startat. Men än så länge är man i startgroparna av den processen. 


– Vi avvaktar och ser, det är inget som vi kommer stressa fram, säger han. 


Flera potentiella nyförvärv har kopplats samman med klubben, däribland Gustav Possler, Edwin Hedberg, Ludwig Blomstrand, Johan Harju och Filip Westerlund. 


– Det är bra spelare med olika kvaliteter, men jag kommer inte säga mer än så, säger han. 


Vad är ni på jakt efter nu?


– Som vi ser på numerären så ska vi bli fler. Vi följer marknaden och vill få in spets på de spelarna som ska in. Det vi tittar på är framförallt på tre stycken forwards. På backsidan behöver vi ha in en producerande back med spetskvaliteter, men det beror också lite på vad som finns och kommer framöver. Nu avvaktar vi lite grann med tanke på osäkerheten i världen. 


En center och två ytterforwards då eller?


– Ja, men precis. Det är en center och två ytterforwards vi letar efter. 


Den svenske toppcentern Christopher Liljewall lämnade Södertälje under tisdagen och är nu ledig på marknaden. Men Fredrik Glader vill inte kommentera huruvida man är intresserade.


– Liljewall är en bra spelare, det är inget snack om den saken. Mer än så säger jag inte, säger han. 

LÄS MER: 

Sportchefen i padelmatch med nyförvärv – VM-meriterade forwarden bröt benet


Är Christopher Liljewall ett namn för Modo? Foto: Bildbyrån

Den ryske backen Nikolaj Belovs kontrakt gick ut den 30 april, men han är fortfarande kvar i landet och tränar med klubben.


Kan det bli aktuellt med en fortsättning i Modo?


– Jag pratade med han senast imorse. Just det med att han inte kan ta sig in i Ryssland beror på hur de har stängt gränserna och så. Vi för diskussioner, jag vet att han vill spela högre upp. Det är en bra kille, så det är klart att han strävar högre upp. Vi för dialog, men det är väl egentligen där det ligger, säger han. 


Coronakrisen har precis som för övriga klubbar inneburit konsekvenser. Modo har tvingats sänka sin lönebudget. 


– Det har vi gjort. Vi har sänkt den delen, men sen är det också lite svårt att förutspå vad som komma skall. Jag tycker att vi har en bra budget ändå, den är vi nöjda med, säger han. 


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)