Sportchefen i padelmatch med nyförvärv – VM-meriterade forwarden bröt benet


3 maj 2020

Nye Modoforwarden Mikkel Aagaard har brutit ena benet. 
SportExpressen rapporterar att skadade sig dansken i samband med en padelmatch i helgen.


HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

För en månad sedan presenterades dansken Mikkel Aagaards som ny forward i Modo. Nu har den VM-meriterade spelaren åkt på en tung smäll. I samband med en padelmatch i helgen, där Modos sportchef Fredrik Glader ska ha varit en av spelarna, bröt dansken ena benet. Detta rapporterar SportExpressen på söndagseftermiddagen.

Nu väntar drygt två månader med gips på foten för Aagaard.

– Han har fått en fraktur på vadbenet och kommer vara gipsad sex till åtta veckor. Inget som kommer påverka Mikkels framtid hos på nåt sätt utan vi räknar med att han är tillbaka när serien är i gång, säger Modos sportchef Fredrik Glader till SportExpressen.

LÄS MER: Modo värvar VM-meriterad dansk 

24-åringen spåddes i unga år att bli en av landets hetaste hockeyspelare, men valde för två säsonger sen att satsa mer på studierna och lägga hockeyn lite åt sidan. De senaste säsongerna har Aagaard spelat kanadensisk collegehockey, i USports, Kanadas svar på amerikanska NCAA.

Förra säsongen gjorde forwarden 46 poäng på 28 matcher vilket ledde till en andraplats i poängligan. Tidigare har europeiska klubbar hämtat spelare från USports med lyckat resultat. Bland annat har svenskbekantingen Derek Ryan spelat i ligan där han säsongen 10/11 gjorde 47 poäng på 28 matcher. Ryan gjorde ett par säsonger senare succé i Örebro och vann poängligan storstilat.

– Jag bestämde mig för att utbilda mig inom ekonomi och har under fyra terminer studerat till revisor och då fick jag inte spela proffshockey under tiden, men kunde ändå kombinera studierna med hockey. Det har varit en rolig tid med fysträning på morgonen, skola på dagtid och sedan tid med laget i en liga som man kan säga är en utvecklingsliga för talanger men som ändå innehåller väldigt många skickliga spelare. Flera av spelarna har rutin från andra ligor och ville, precis som jag, utbilda sig i kombination med hockey, sa Aagaard i en intervju på Modos hemsida i samband med övergången.

Aagaard avslutade förra säsongen med att återvända till Europa där han spelade två matcher i Wolfsburg som spelar i tyska högstaligan, DEL. 

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.