HockeyNews
PLUS

Linköping kan tappa forward – och är på jakt efter en målskytt

(13838) Joe Whitney/Linköping
Josefine Loftenius/Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Linköping kan fortfarande tappa forwarden Patrik Lundh på grund av en klausul i kontraktet.

Samtidigt är LHC på jakt efter en målskytt att förstärka laget med.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Linköping har både värvat och tappat spelare inför kommande säsong. På forwardssidan har LHC för närvarande 13 forwards.


– Vår plan är att börja med 14 forwards, så vi har en plats öppen och där ska vi se vem vi fyller på med, säger Linköpings general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.


Eftersom både Joe Whitney och Nichlas Hardt har utgående kontrakt finns det bara plats för en av spelarna även om Niklas Persson menar att båda fortfarande är aktuella för en fortsättning i LHC.


– Det är de definitivt och det beror på vad man vill ha för profil på den spelaren, men båda två finns med i snacket, säger Persson.


32-årige Joe Whitney har spelat i Linköping de senaste två säsongerna och har då gjort 25 mål i SHL på 95 matcher. Den kvicke amerikanske forwarden är en mer naturlig målskytt än Nichlas Hardt och har socialt anpassat sig väl i Linköping och i laget.


Det kan tala till fördel för Whitney.


Joe Whitney har gjort 56 poäng för Linköping under sina två år i SHL och har varit en av lagets bästa poänggörare. Foto: Bildbyrån.


Niklas Persson medger att det är en målskytt snarare än en grovjobbare som LHC söker.


– Ja, det vill vi väl ha. Vi har Broc (Little), som är stabil och gör lite mål. (Jarno) Kärki visade också att han kan göra mål i alla spelformer. Sedan har vi några stycken till som ska kunna göra mer mål med lite bättre omgivning, det tycker jag ju, säger Niklas Persson.


– Vi har ingen brådska utan försöker hitta den spelare som vi tycker passar bäst in i den här gruppen. Då är det klart att det är någon fördel med att de har varit här tidigare, så är det absolut.


LÄS MERLinköping är ett topp 6-lag under 2020 – och så är skadeläget


I Linköping finns det fortfarande en risk att tappa välmeriterade forwarden Patrik Lundh, som gjorde 14 poäng (4 mål, 10 assist) på 47 matcher under sin första säsong för LHC.


Lundh har en klausul i sitt kontrakt fram till den 15 maj och kan flytta utomlands för spel.


– Han har några dagar till, men han har sagt att han vill vara kvar. Det ska väl till något väldigt väldigt intressant om han ska lämna, säger Persson.


Patrik "Peppe" Lundh har en klausul för utlandsspel och kan lämna LHC fram till den 15 maj. Foto: Bildbyrån.


Linköping strävar uppåt i SHL efter att ha missat SM-slutspel två år i rad och har satt upp som mål att nå SM-final senast 2022.


Pressen börjar öka på LHC som har värvat ett par dyra spelare inför kommande säsong.


– Det är väl klart att den gör det, men det är väl bara roligt. Eller press vet jag inte, pressen tror jag nästan är större när man ligger risigt till… säger Niklas Persson.


– Det är förväntningarna som ökar och någonstans är väl det ett kvitto på att vi gör något bra också. Sedan är det mycket hårt jobb kvar att få ihop laget och att få ihop gruppen. Det är tränarna som jobbar mycket mer med det än vad jag gör.


Persson understryker:


– Jag ser det bara som positivt att vi får lite förväntningar på oss och att det finns de som tycker att vi gör bra saker tycker jag bara är spännande. Ingenting som jag lägger någon större tid på att tänka på. Jag försöker hålla mig till mitt och följa den plan som vi har. Det är bara roligt att folk tycker att vi gör något intressant och är på väg någonstans.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)