HockeyNews
PLUS

Allsvenska klubben riskerar att gå i konkurs – behöver få in fem miljoner

(13832) KHKkonkurshot
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 5 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyallsvenska- och tidigare SHL-klubben Karlskrona riskerar att gå i konkurs. Klubben bad om ekonomisk hjälp från kommunen för en rekonstruktion – men fick nobben. Nu kan klubben vara dagar från en konkurs. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Karlskrona HK är i en rejäl ekonomisk brygga. Klubbens skulder har orsakat en akut kris och nu kan man nu vara dagar från en konkurs.

På måndagskvällen fick klubben ett tungt besked från kommunen. KHK:s förhoppning var att kommunen skulle köpa inventarier i NKT Arena för ett värde av 2,1 miljoner kronor. Men det var inget som kommunen var intresserade av – i stället gick de med på att göra skuldavskrivningar på 1,3 miljoner på fordringar som kommunen har på klubben, plus ett förskott på verksamhetsbidraget på 150 000 kronor. Men då Karlskrona är i större behov av rena pengar så nobbade man kommunens erbjudande, skriver Blekinge Läns Tidning.

– Jag har respekt för kommunens beslut, men det hjälper inte det behovet som vi har. Man kan se det som efterskänkt hyra och att det byts mot inventarier. Vår ansats i det här är att kunna visa för en rekonstruktör att vi har medel, pengar på kontot för att tala klarspråk, för en rekonstruktion, säger Karlskronas ordförande Tobias Larsson till tidningen.

Coronapandemin har slagit hårt mot den allsvenska klubben och för några veckor sedan gick Karlskrona ärligt ut och berättade om sin allvarliga situation. "Vi är nu i ett läge, på grund av corona, och 90 % mindre i intäkter där tuffa beslut behöver fattas för att utröna om det finns möjlighet att driva verksamheten vidare", skrev klubben på sin hemsida.

Karlskronas ordförande Tobias Larsson. Foto: Bildbyrån

För att genomföra en rekonstruktion behöver den allsvenska klubben få in fem miljoner kronor – konkurshotet hänger över klubben just nu.

– Tidsplanen nu handlar om dagar. Vi måste ta ett antal beslut denna veckan och under maj kommer väldigt mycket att avgöras. Vi vädjar och hoppas fortfarande att komma vidare i diskussionen med kommunen, säger styrelseledamoten Anders Kristensson till BLT.

Dessutom kan ett av klubbens bolag, Arenaservice AB som restaurangdelen varit kopplad till, gå i konkurs när som helst. Skulle det inte bli någon rekonstruktion pekar det mesta på att även det andra bolaget (Idrotts AB), där klubben har sin elitlicens, går i konkurs. 

– Det blir otroligt svårt att klara klubben om bolagen går under, säger Tobias Larsson.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)