HockeyNews
PLUS

Stod inför det stora genombrottet – nu kan backen lägga av

(13826) Ludvig Karlsson
Jonathan Persson | Swe Press Photo

Publicerad: 4 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Han stod för en oerhört stark säsong i Hockeyettan säsongen som gick så väl poäng- som spelmässigt och fick stort förtroende av tränaren Andreas Appelgren i Mariestad. Men nu ser det ut som att karriären är över för backen Ludvig Karlsson.

– Jag tycker inte att hockey är kul och då blir det svårt att motivera sig, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Han var kapten i Södertäljes SuperElit-lag och gjorde två starka säsonger i Hockeyettan med Köping innan han inför den gångna säsongen flyttade till topplaget Mariestad. Där blev det en kanonsäsong där 23-åringen spelade mycket och noterades för 28 poäng (12+16) på 40 matcher. Bara Edvin Hammarlund i Tyresö/Hanviken gjorde fler mål bland backarna i Hockeyettan under säsongen.

Ludvig Karlsson stod inför ett ordentligt genombrott. Men nu lutar det mesta åt att han kallar det en karriär och lägger av.

Det ryktas om att du funderar på att sluta?
– Det kan stämma, det har jag haft tankar på, bekräftar han.

– Jag tycker inte att hockey är kul och då blir det svårt att motivera sig. Det är svårt att sätta ord på, men det är just att det inte är så kul längre.


Problem med motivationen
Det står redan klart att det inte kommer bli något fortsatt spel i Mariestad oavsett vad den solide backen i slutändan landar i för beslut.

– Det är klart att det inte blir något här nere så jag flyttar hem till Strängnäs där jag kommer ifrån och sen får vi se var man tar vägen senare.

Säsongen som gick beskriver han som lyckad. Den har inget med tankarna att lägga av att göra.

– Det gick bra och jag fick mycket förtroende och jag trivdes jättebra här nere, men det är själva hockeyn. Jag har haft problem med det tidigare.

– Jag älskar att hänga med gubbarna i laget, men det är själva sporten som jag inte tycker är så kul. Jag har trivts jättebra både i Köping och här nere i Mariestad, men det är själva sporten och då är det väldigt svårt att motivera sig sex, sju dagar i veckan.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)