Flera VM-turneringar på meritkontot – nu testar dansken lyckan i Sverige

6 april 2020
Han har spelat två VM-turneringar och två JVM med det danska landslaget.
Nästa säsong ska forwarden Mikkel Aagaard ta nästa steg i karriären med Modo.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Han förutspåddes bli en av Danmarks hetaste hockeyspelare, men 24-årige Mikkel Aagaard valde för två säsonger sen att satsa mer på studierna och lägga hockeyn mer åt sidan. Nu ska han testa lyckan i Modo, det meddelade klubben under måndagen.

Två senaste säsongerna har Aagaard spelat kanadensisk collegehockey, i USports, Kanadas svar på amerikanska NCAA. Förra säsongen gjorde forwarden 46 poäng på 28 matcher vilket ledde till en andraplats i poängligan. Tidigare har europeiska klubbar hämtat spelare från USports med lyckat resultat. Bland annat har svenskbekantingen Derek Ryan spelat i ligan där han säsongen 10/11 gjorde 47 poäng på 28 matcher. Ryan gjorde ett par säsonger senare succé i Örebro och vann poängligan storstilat.

– Jag bestämde mig för att utbilda mig inom ekonomi och har under fyra terminer studerat till revisor och då fick jag inte spela proffshockey under tiden, men kunde ändå kombinera studierna med hockey. Det har varit en rolig tid med fysträning på morgonen, skola på dagtid och sedan tid med laget i en liga som man kan säga är en utvecklingsliga för talanger men som ändå innehåller väldigt många skickliga spelare. Flera av spelarna har rutin från andra ligor och ville, precis som jag, utbilda sig i kombination med hockey, säger Aagaard i en intervju på Modos hemsida.

Sedan tidigare har dansken ett brett förflutet med spel i Nordamerika där han åkte över som junior och spelade hockey i OHL innan spel i AHL och ECHL väntade. 

Aagaard avslutade förra säsongen med att återvända till Europa där han spelade två matcher i Wolfsburg som spelar i tyska högstaligan, DEL. 

– En center som kan spela i alla spelformer och kanske framför allt i powerplay. Han har spelat i AHL, ECHL och juniorligor i Kanada där han haft bra produktion och visat att han är en skicklig spelare med en stark skridskoåkning, säger Modos sportchef Fredrik Glader i ett uttalande på klubbens hemsida.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.