HockeyNews
PLUS

Sportchefen om lagbygget och nye lagkaptenen: "Ungt, hungrigt lag"

(13782) Emil Berglund-Almtuna
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 1 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Almtuna bygger om och bygger nytt.
En stor del i det, nye lagkaptenen Emil Berglund.
– Vi tycker att det passar klockrent för oss då vi vill åt hans ledaregenskaper, säger sportchefen Björn Danielsson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

För tre veckor sedan kunde HockeyNews.se berätta att Felix Carenfelt skulle lämna Djurgårdens organisation för spel i Almtuna den kommande säsongen och under torsdagen presenterades han av den allsvenska klubben där han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

Den 20-årige forwarden blev spelare nummer nio att officiellt presenteras av klubben inför den kommande säsongen.

Laget har i nuläget tre backar och sex forwards under kontrakt, med en medelålder på 24 år.

– Jag tycker att det ser bra ut, vi kommer ha ett ungt hungrigt lag kryddat med lite erfarenhet så jag tycker att det känns bra, säger sportchefen Björn Danielsson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Vi gör en liten generationsväxling tycker jag. Jag tycker att vi hade många spelare som tog kliv förra året och flera spelare som vi kommer behålla som kommer utvecklas ännu mer under säsongen, så vi tycker att det känns bra.

LÄS MER: Öste in poäng som junior – nu är forwarden klar för allsvenskt spel 

Lagkaptenen Per Svensson lämnade laget för spel i Kloten under slutet av förra säsongen och när slutsignalen ljöd i den sista grundseriematchen deklarerade Tony Mårtensson att hans spelarkarriär var över.

Två tongivande spelare och ledargestalter som försvunnit ur klubben den senaste tiden.

Tidigare i veckan stod det dock klart vem som blir näste lagkapten i Almtuna, när klubben offentliggjorde värvningen av Emil Berglund från Timrå.

Berglund var lagkapten i Timrå den gångna säsongen och hade kontrakt över den kommande säsongen, men valde att bryta det på grund av livssituationen och blev istället klar för spel i Almtuna.

– Det var ingen som vi var ute och jagade aktivt men vi visste att han var sugen att ta sig hemåt Väsbytrakten och sedan har han spelat i samma pojklag som Tobias Liljendahl och Calle Åsell så det bidrog väl lite till det, säger Danielsson.

Emil Berglund, ny lagkapten i Almtuna. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Men det är inte bara ledaregenskaperna hos Berglund som Almtuna ville åt.

– Vi tycker att det passar klockrent för oss då vi vill åt hans ledaregenskaper, sedan tycker vi att det är en riktigt bra hockeyspelare som har ännu mer kapacitet i det offensiva spelet som han inte alltid fått nyttja i Timrå. Det är en skicklig spelare från start men det är lätt att hamna i ett fack om man är kvar länge på ett och samma ställe, så vi hoppas kunna utveckla honom lite i det spelet lite, säger Danielsson.

Den senaste tiden har ett antal spelare ryktats till Uppsalalaget, däribland namn som Erik Hanses och Linköpingsbacken Anton Björkman.

Huruvida det är namn som är aktuella vill sportchefen dock inte uttala sig om.

– Jag vill inte kommentera några namn. Sedan har jag sett att det står rykten. Vissa saker kanske stämmer och andra inte. Allt som skrivits om oss stämmer inte, det kan jag säga, säger han.

LÄS MER: Agenten om unge backens framtid: "Kommer spela i allsvenskan" 

Något han däremot kan kommentera är att det kommer ansluta fler spelare inom kort.

Samtidigt gör rådande världsläge att de inte har någon brådska att fylla hela truppen.

– Vi har sajnat några spelare som vi kommer gå ut med de närmsta två veckorna, så vi känner att vi har kommit en bit på väg. Vi har platser kvar att fylla men vi känner att vi vill vänta och vara lite kalla och se vart det tar vägen med Corona. Vissa ligor i Europa sajnar nästan ingenting alls så vill ha lite is i magen, men grunden för laget känns jäkligt bra. Det kommer vara ett skönt gäng som kör, säger Danielsson som får hjälp av huvudtränaren Robert Kimby och Tony Mårtensson i arbetet i kartlägga eventuella nyförvärv.

– Vi har flera dialoger i gång. Vi försöker vara jäkligt noggranna. Både jag, Tony och Kimby sitter och kollar på spelare och så försöker vi få till det på bästa sätt i pusslet.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)