HockeyNews
PLUS

Agenten om unge backens framtid: "Kommer spela i allsvenskan"

(13599) Gustav Nielsen
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 14 april 2020

FacebookXWhatsApp

Säsongen inleddes i Timrå innan han sedan lånades ut till Almtuna, till många supportrars förtret.
Nu återstår det att se var Gustav Nielsen spelar ishockey nästa säsong.
– Gustav kommer spela i allsvenskan nästa säsong, det är inget snack om det, säger han.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Gustav Nielsen slog igenom med dunder och brak i slutet av förra SHL-säsongen och var en av Timrås främsta spelare i kvalet mot Oskarshamn, men fick det inte att stämma i hockeyallsvenskan och åkte ut och in ur laget under hösten och vintern.

I januari lånades han sedan ut till Almtuna för att få mer speltid, något han också fick.

På 23 matcher i Timråtröjan blev det i snitt knappt sju minuters istid per match medan han i Almtuna fick klart större förtroende och i ett par matcher fick över  20 minuters istid per match och landade i snitt på drygt 17 minuter per match.

– Det var svårt. Det började tufft och jag hämtade väl mig aldrig riktigt och fick tillbaka självförtroendet. Det blev lite hackigt och det började redan i första seriematchen och det känns surt, att man inte hann komma in i det. Det var väl först i Almtuna som jag kände att jag kunde spela hockey igen, det var då man började känna igen sig igen. Jag spelade betydligt mer, kontinuerligt och kände att de ville ha in en så fort man orkade, säger han till HockeyNews.se.

I samband med att det stod klart att Nielsen skulle bli kvar i Almtuna säsongen ut sa Timråtränaren Fredrik Andersson att han hoppades få se backen i Timråtröjan nästa säsong.

Nu går kontraktet ut för den Hudiksvallsfostrade backen, som under tisdagen började träna efter ett schema han och andra spelare fått av Timrå.

Och frågan är var han spelar nästa säsong.

– Det är lite svårt i de här tiderna hur det blir med allt. Alla vet ju inte hur mycket pengar de har och det blir svårt för klubbarna hur de ska göra, så det är svårt när man inte kan börja skriva på och förhandla på riktigt. Man har inte påbörjat en rejäl dialog, det är mer småprat och det är svårt att veta riktigt hur man känner, säger han.

Hur går dialogen med Timrå?

– Agenten och håller på att pratar med dem, jag vet inte om det har kommit något kontraktsförslag men de har sagt att de vill att jag ska vara kvar. 

Gustav Nielsen i kamp med Almtunas Christian Hägg under försäsongen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Nielsen själv är tydlig med vad han kommer att prioritera när det kommer till val av klubb till nästa säsong.

– Man vill spela så mycket som möjligt och vara med på isen. Det är där man får spela som mest man vill vara, säger han.

Agenten, Morten Green, bekräftar att dialog förs med Timrå, men också att Almtuna finns med i bilden.

– Vi för en dialog med Timrå, det gör vi. Det har inte kommit något förslag än men Timrå har sagt att de har Gustav i sina tankar men att de måste avvakta och se hur det ser ut med allt det hör. Det är många klubbar som är på stand by just nu, det är inte så många kontraktsskrivningar just nu. Det är mest snack fram och tillbaka, säger Green till HockeyNews.se.

En sak står dock klart enligt Green.

– Gustav kommer spela i allsvenskan nästa säsong, det är inget snack om det, säger han.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)