HockeyNews
PLUS

CHL:s plan: Inleder direkt med slutspel i höst och då tänker de börja spela

(13735) Peter Zahner
Bildbyrån

Publicerad: 28 april 2020

FacebookXWhatsApp

CHL skrotar gruppspelet den kommande säsongen.
Istället ämnar man inleda turneringen 6 oktober och man går då direkt in i ett slutspel.
– Vi har tittat på många olika scenarior de senaste veckorna och kommit fram till att detta är det mest rättvisa vi kan erbjuda, säger CHL:s president Peter Zahner.

CHL kommer inte att se ut som CHL gjort de senaste säsongerna.

Det meddelade tävlingen under tisdagen.

Tidigare har ett gruppspel avgjorts innan slutspelet tagit vid, men på grund av coronaviruset har man nu beslutat sig för att både skjuta upp starten av turneringen samt ändra upplägget.

Med start 6 oktober påbörjas turneringen istället med ett slutspel där lagen lottas mot varandra och gör upp i ett dubbelmöte, från 16-delsfinal fram till och med semifinalerna innan det i finalen som vanligt är bäst av en match.

För de 32 deltagande lagen blir det med andra ord en stor förändring.

– Vi förstår att den här förändringen av upplägget kommer oväntat men speciella tider kräver speciella åtgärder. Det är vårt mål att göra planeringen för de deltagande lagen så lätt som möjlig då alla just nu ställs mot utmaningar som aldrig tidigare förekommit. CHL-styrelsen är övertygade om att genom ett proaktivt beslut så hjälper vi klubbarna och tävlingskontoret att bättre förbereda sig inför den kommande säsongen, säger Peter Zahner i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Våra deltagande lag måste ha möjligheten till att resa och vårt mål är att matcherna kommer att spelas med publik i arenorna. Därför, och på grund av den stora osäkerhet som råder just nu, har vi beslutat att vara proaktiva och inte riskera att komma med ändringar inom kort varsel sett till det ursprungliga startdatumet.

Samtidigt står det klart att Neman Grodno från Vitryssland blir det 32:a och sista laget att ta plats i turneringen den kommande säsongen.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)