Trots missat playoffspel – tränaren får nytt förtroende


17 april 2020
Han fick ta över när Lenny Eriksson hastigt och lustigt fick lämna förra hösten. Det blev till slut fiaskostämpel på säsongen då Kalmar spände bågen hårt, men missade playoff-spel. Nu får Andreas Holfelt bygga Kalmar från säsongstart då han har skrivit på ett 1+1-årskontrakt som huvudtränare i klubben.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Förra säsongen blev en stor missräkning för Kalmar då laget satsade på att nå Allettan, men det blev varken spel i Allettan eller playoff-spel framåt vårkanten. Nu har klubben säkrat upp en viktig pusselbit inför nästa säsong. Tränaren Andreas Holfelt, som tillsammans med Stefan Fredriksson, tog över efter Lenny Eriksson avsked i höstas, får fortsatt förtroende i klubben.

"Det ska bli riktigt intressant att följa Andreas i vårt nya upplägg inför nästa säsong som vi kommer att presentera lite längre fram. Det är viktigt att Andreas får sätta sin prägel från första dagen. Jag är helt säker på att vi kommer få se ett modernt och tydligare ledarskap som kommer att bli riktigt bra lag för oss", säger Kalmars sportchef Roger Nyström i ett inlägg som har publicerats på klubbens Facebooksida.

Efter många år som tränare i Nybro Vikings gick Andreas Holfelt till Kalmar inför säsongen 2018/2019 där han under en och halv säsong var assisterande tränare till Lenny Eriksson. 

I samband med att Kalmar presenterade sin tränarnyhet berättade man även att man har värvat in två spelare. 19-årige forwarden Robin Sundman kommer senast från Karlskronas J20, men fick även känna på spel i Hockeyallsvenskan (Karlskrona) och Hockeyettan med både Kallinge/Ronneby och Kalmar. Sundman vann den interna poängligan i Karlskronas J20-lag under den gångna säsongen. Det andra nyförvärvet är back och heter Gustav Nilsson. Även här handlar det om en värvning från Karlskronas J20-lag. Även 20-årige Nilsson fick i fjol testa på spel i Karlskronas allsvenska lag i ett par matcher.

Kikar vi in Kalmars lagbygge kan vi se att målvakten Alexander Nilsson fortsätter i målet. Nyckelspelarna på backsidan, Niklas Dahlberg och Sebastian Ottosson, stannar. På forwardssidan har Linus Dahlstedt, Johan Järlefelt och Jesper Selin kontrakt för kommande säsong.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.