HockeyNews
PLUS

Luleås glädjebesked – forwarden stannar om han inte tar plats i NHL

(13553) Filip Hållander
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2020

FacebookXWhatsApp

Under gårdagen berättade Luleås vice general manager Ulf Engman att de hoppades få behålla Filip Hållander över nästa säsong om han inte tar plats i NHL.
Nu står det klart att parterna förlängt kontraktet.
– Samtidigt som vi önskar Filip all lycka till i jakten på en NHL-plats så känns det jättebra att vi redan nu är överens om att han kommer spela för oss nästa säsong om det inte blir så, säger Engman till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Efter att Filip Hållander imponerat för Timrå under säsongen 2018–19 skrev han inför förra säsongen på för Luleå då Timrå rasat ur SHL.

Men säsongen började inte alls som han tänkt sig. Redan i premiären mot Örebro bröt den 20-årige forwarden benet och blev borta i flera månader.

Till slut blev det 14 poäng på 27 matcher för Hållander som kom tillbaka starkt.

Kontraktet med Luleå gick efter säsongen ut och NHL-rättigheterna ägs av Pittsburgh Penguins, men Luleå var hoppfulla om att få behålla honom även nästa säsong. 

– Hållander har varit sajnad och det är det tredje året nu. Det är lite grann vad Pittsburgh kommer att fatta för beslut. Det är deras spelare. Vi hoppas och vi för diskussioner med dem att det vore bra att vara ett år till i Sverige, sa Ulf Engman till HockeyNews.se under onsdagen.

LÄS MER: Luleå behåller hoppet om nyckeltrion: "Inte någon stress"

Filip Hållander blir kvar i Luleå om det inte blir spel i NHL. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Och under torsdagen stod det klart att Luleå kommit överens om ett kontrakt med Hållander.

Han spelar därmed i klubben nästa säsong om det inte blir spel i NHL.

– Målsättningen är så klart att ta en NHL-plats hos Pittsburgh Penguins. Men om det inte blir så redan kommande säsong känns det jättebra att få komma tillbaka till Luleå Hockey för att bygga vidare på det som vi gjorde bra förra säsongen. Jag trivdes väldigt bra min första säsong i Luleå Hockey och det känns jättebra att ha detta klart redan nu. Det innebär att jag kan koncentrera mig fullt på att förbereda mig maximalt inför den kommande säsongen, säger Hållander till klubbens hemsida.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)