HockeyNews
PLUS

Klart: JVM-keepern klar för Färjestad – kommer lånas ut igen

(13542) Jesper Eliasson
Bildbyrån

Publicerad: 8 april 2020

FacebookXWhatsApp

Målvaktslöftet Jesper Eliasson byter Växjö mot Färjestad inför den nya säsongen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

JVM-keepern från i vintras, Jesper Eliasson, var under säsongen utlånad till allsvenska Almtuna från Växjö Lakers. I Almtuna blev det 25 matcher och en räddningsprocent på 88.7. Nu fortsätter karriären för den 20-årige smålänningen i Värmland – Eliasson är klar för Färjestad. 

– Det är jättekul att få skriva på för Färjestad. Ska också bli intressant att få ta del av ”Maskens” (målvaktscoachen i Färjestad, Maciej Szwoch) kunskaper igen. Jag träffade honom på en camp när han var i Modo så jag känner honom sedan den tiden, säger Jesper Eliasson till Färjestads hemsida.


2018 NHL-draftades Jesper Eliasson i den tredje rundan (nummer 84 totalt) av Detroit Red Wings.

Färjestad har sedan tidigare Arvid Holm på kontrakt den kommande säsongen och den norske keepern Henrik Haukeland har kopplats till SHL-klubben.

Det står redan nu klart att Jesper Eliasson kommer att lånas ut till en klubb i Hockeyallsvenskan kommande säsong, men till till vilken. Själv köper den nye FBK-keepern att det blir spel i allsvenskan igen.

– Visst vill man stå i SHL direkt, men det är många målvakter som haft samma upplägg och som senare kommit in i SHL. Att spela mycket är ju bra för den egna utvecklingen, säger Eliasson.

Färjestads kontrakt med Jesper Eliasson är skrivet över två år.

***

Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!