Här är SHL-klubbarna som visar intresse för Västerås succéback

7 april 2020
I februari kunde vi berätta att det fanns stort intresse från såväl svenska som utländska klubbar för Västerås succéback Jerome Leduc. 
Nu bekräftar hans agent att två SHL-klubbar aviserat sitt intresse.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Den 27-årige backen Jerome Leduc hämtades in till Västerås i samband med att Josef Ingman värvades av Brynäs sent inför säsongen. 


Det visade sig bli ett succédrag av Västerås sportchef Patrik Zetterberg och kanadensaren blev hela HockeyAllsvenskans poängbäste back med 40 poäng (6+34) på 50 matcher. 


Den 18 februari kunde vi berätta att det fanns intresse från såväl SHL som finska ligan för succébacken. Nu bekräftar hans agent att två SHL-klubbar visat intresse.


– Både Oskarshamn och Leksand har sagt att de är intresserade, men vi för inga konkreta diskussioner just nu. Det finns även intresse från Finland och Österrike, säger agenten Bernd Brückler till HockeyNews.se och fortsätter:


– Just nu är det ganska tyst överlag med tanke på den kris världen och sporten är i. Vi får se, saker och ting lär klarna framöver. 


Den högerfattade backen draftades i tredjerundan av Buffalo 2010, men lyckades aldrig slå sig in i NHL. Sedan dess har han representerat klubbar i AHL innan han inför säsongen 2016/2017 flyttade till Europa, där han spelat de senaste fem säsongerna med god poängproduktion.