HockeyNews
PLUS

Stort intresse för Västerås succéback: ”Vet att det är så det funkar”

(12693) Jereme Leduc
Bildbyrån

Publicerad: 18 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Västerås kanadensiske back Jerome Leduc gör succé i HockeyAllsvenskan. Nu uppvaktas han av klubbar från både SHL och den finska ligan. 
– Vi är inte högst upp i hierarkin och vi vet att det är så det funkar, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

 

Tidigare under tisdagen kunde vi berätta om SHL-klubbarnas intresse för Karlskogas back Wilhelm Westlund. Enligt uppgifter till HockeyNews.se uppvaktar flera SHL-klubbar en annan poängstark back i HockeyAllsvenskan, nämligen Västerås kanadensare Jerome Leduc. 


Flera SHL-klubbar har varit på plats i Västerås för att titta på backen, men det finns konkurrens från Finland. Hans agent har inlett samtal med klubbar i Liiga och en av klubbarna som visat konkret intresse är KooKoo.


– Vi har pratat med en del finska lag, men han trivs bra i Sverige och kommer det något bra erbjudande från SHL kommer vi inte lägga så mycket vikt vid intresset från Liiga, säger agenten Berndt Brückler när HockeyNews.se når honom. 


För två månader sedan började han bjudas ut bland SHL-lagen, men än så länge förs det inga konkreta samtal med någon SHL-klubb. Det är dock flera klubbar som anmält sitt intresse.


Jerome Leduc värvades in till Västerås från österrikiska Dornbirner när laget tappade Josef Ingman till Brynäs inför säsongen. Sportchefen Patrik Zetterberg är inte förvånad att det finns intresse från lag högre upp i seriesystemet. 


– Det vore konstigt om det inte fanns intresse för allsvenskans poängbäste back. Det har varit en riktig lyckoträff både för Jerome och oss som förening när vi tappade (Josef) Ingman. Vi är inte högst upp i hierarkin och vi vet att det är så det funkar. Sen var de landar i har jag ingen aning om, säger han.  


Kanadensaren har stått för 36 poäng (6+30) på 44 matcher den här säsongen och är med det poängbäst i laget. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)