HockeyNews
PLUS

Drömbacken uppges lämna KHL-klubben – SHL nästa? "Skulle kämpa"

(7796) Jesse Virtanen-redigerad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 6 april 2020

Färjestad kan vara ett steg närmare en drömvärvning.

Enligt ryska uppgifter är det en hel del på gång i storklubben Ak Bars Kazan.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Hoppet om att poängmaskinen Jesse Virtanen ska återvända till Färjestad ökar. Enligt uppgifter till ryska Arena Breda har den finländske eleganten fått veta att han inte ingår i KHL-klubben Ak Bars Kazans planer för kommande säsong.


28-årige Jesse Virtanen gjorde hela 41 poäng (6 mål, 35 assist) för Färjestad 2018/2019 och vann med det backarnas poängliga i SHL.


Ses vi igen? Jesse Virtanen uppges lämna Ak Bars Kazan och är ett drömnamn för Färjestad. Foto: Bildbyrån.


Efter sina två starka säsonger i Färjestad flyttade Virtanen förra sommaren till KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk. Men efter två tredjedelar av säsongen trejdades Virtanen till Ak Bars Kazan. Totalt har den puckskicklige backen gjort 18 poäng (5 mål, 13 assist) på 60 matcher den här säsongen.


Är han rentav en drömvärvning för Färjestad?


– Det kan jag tycka. Vi har haft kontakt med Jesse under hela tiden och har haft en bra dialog. Vi vet att han och hans fru Susanna trivdes väldigt bra i Karlstad. Vi trivdes väldigt bra med dem, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


– Det är klart att skulle han flagga för att han skulle vara intresserad skulle vi kämpa för att få honom tillbaka till Karlstad. Det är ingen hemlighet.


Värmlands Folkblad har tidigare rapporterat om Färjestads intresse för Virtanen. Och på måndagen kom nyheter från Ryssland att Jesse Virtanen är på glid från Ak Bars Kazan.


– Det har jag inte hört. Det är klart att han började i Traktor och bytte till Kazan där han spelade mindre. Det är en kille som vi ser spelar ganska mycket och framför allt i powerplay. Som sagt, jag vet att de trivdes bra i Sverige och jag vet att vi kan vara ett alternativ om det inte blir någonting i Ryssland eller Schweiz. Vi lever på hoppet ett tag till i alla fall, säger Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


LÄS MERStorklubben bekräftar intresse för Färjestadsstjärnan


Den senaste helgen förlängde Ak Bars Kazan kontraktet med den tidigare Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn i ytterligare en säsong och den ryska stjärnan Danis Zaripov ska också vara på väg att förlänga sitt avtal.


Dessutom uppges Ak Bars Kazan vara överens med den franska landslagsstjärnan Stéphane da Costa, som spelade för Lokomotiv Jaroslavl den senaste säsongen.


Förutom Jesse Virtanen ska den NHL-meriterade kanadensiske forwarden Matt Frattin vara på väg bort från Ak Bars.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS