HockeyNews
PLUS

Storklubben bekräftar intresse för Färjestadsstjärnan

(13103) M.Lindqvist/C.Andersson/T.Brithén
Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Färjestads målmaskin Michael Lindqvist är aktuell för en flytt till Schweiz kommande säsong.

Det bekräftar en av ligans storklubbar, som kan ha tre svenskar i laget till hösten.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


SHL är en fin språngbräda för mängder av spelare som vill ut i hockeyvärlden och se sig om och kanske tjäna ännu större pengar.


Färjestad är en av SHL-klubbarna som har drabbats hård de senaste säsongerna då NHL- och KHL-klubbar plockat till sig SHL-stjärnor som Jesse Virtanen, Mikael Wikstrand, Joakim Nygård med flera.


Inför kommande säsong är Karlstadsklubben på väg att tappa både Linus Johansson och Marcus Nilsson till KHL medan Michael Lindqvist kan hamna i den schweiziska storklubben SC Bern, som gör om i laget efter att överraskande ha missat slutspelet den här säsongen. Det skriver Värmlands Folkblad .


Färjestads giftige målskytt Michael Lindqvist finns på Berns önskelista inför kommande säsong. Foto: Bildbyrån.


I laget finns sedan flera år tillbaka den Tre Kronor-meriterade svenske backen Calle Andersson. Till nästa säsong väntas Rögles stjärncenter Ted Brithén ta klivet till huvudstaden i Schweiz.


Färjestadsforwarden Michael Lindqvist, som för närvarande är skadad och har ett år kvar på sitt kontrakt med Färjestad, har dementerat flyttrykten, men helt klart är att han finns på Berns önskelista. Lindqvist har en klausul i sitt kontrakt som gäller för spel i Schweiz eller KHL.


LÄS MERMichael Lindqvist om skadan och kontraktsläget: "Har en klausul"


– Lindqvist är en intressant spelare. Han finns på vår lista över kandidater. Men den listan innehåller många namn, säger SC Berns sportchef Alexander Châtelain till Berner Zeitung .

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)