HockeyNews
PLUS

Skönt skadebesked – och så ska Djurgården förbättras

(13487) Robert Ohlsson/Djurgården
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 5 april 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Robert Ohlsson och Djurgårdens sportsliga ledning har analyserat den avslutade säsongen.

Och ett par punkter lyfts fram som man vill förbättra.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Inte mycket är sig likt i hockeyvärlden våren 2020. Den 12 mars spelades den 52:a och sista omgången i SHL:s grundserie och Djurgården åkte till Göteborg där man spelade i Scandinavium inför tomma läktare.


Djurgården hade i omgången innan säkrat en plats i SM-kvartsfinalen genom att vinna hemma mot Rögle på Hovet.


Men förberedelserna inför mötet med Frölunda var inte som vanligt.


– Jag sa till killarna innan sista matchen i Göteborg, att jag tror att det är den sista matchen vi spelar för säsongen. Jag hoppas inte det, men jag tror det. Det var egentligen det jag sa inför den matchen och det blev ju så vilket var väldigt väldigt tråkigt, men ganska väntat och vettigt, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


DIF-tränaren Robert Ohlsson på presskonferensen efter bortamatchen mot Frölunda den 12 mars. Foto: Bildbyrån.


Den 15 mars ställdes säsongen in. Det har gått några veckor sedan dess och coronasmittan håller fortfarande på att breda ut sig.


– Jag är frisk och mår bra, men som alla andra tycker jag att det är tråkigt att inte världen snurrar som den ska. Folk dör. Det är jävla tråkigt, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har i likhet med övriga 13 SHL-klubbar reagerat på coronapandemin och vidtagit åtgärder inte minst ekonomiskt i och med att man förlorade ett mångmiljonbelopp på att SM-slutspelet ströks.


– Vi har möten och är precis som de andra korttidspermitterade, så vi har möten. Vi har utvärderat och sätter nästa års spel. Sedan har vi truppbyggandet som puttrar på med Joakim (Eriksson) och ”Tobbe” (Tobias Pehrsson) i spetsen.


För Djurgårdens tränarstab, som har haft individuell utvärdering med Djurgårdens sportchefer, blir det för närvarande en hel del taktiksnack och förberedelser inför nästa säsong.


– Vi tittar mycket på spelet som vi vill förändra och förbättra så vi vrider och vänder på det. Risken finns att vi vrider för mycket när vi har så här mycket tid, säger Ohlsson och skrattar till.


– Det gäller hela tiden att zooma ut också. Men vi vill göra en bättre säsong och vara stabilare. Vi tycker inte att vi var tillräckligt bra och duktiga.


Så vilka punkter vill Djurgården förbättra till nästa säsong?


– Vi vill bli bättre i alla delar, men skulle man sätta en etta för en punkt så skulle det vara spelet utan puck. Det skulle vi absolut behöva bli bättre i. Vi känner också att ska man i slutändan verkligen vinna, det kände vi att special teams när du kommer fram till ett slutspel, är väldigt avgörande. Det måste man ju få till hela resan också, men där är några delar vi vill bli bättre i, säger Ohlsson.


I powerplay var Djurgården nia i SHL med en effektivitet på 19,48 procent. I boxplay var Djurgården också nionde bästa lag med 80,0 procent.



– Sedan vill man förbättra målskytte och anfallsspelet och spelet med puck också. Men det där är jätteviktigt och jag tycker att vi hade ganska många turnovers i vårt spel. Det vill vi ta ner, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har ett i stort sett skadefritt lag inför kommande säsong med undantag för Mattias Guter, som lider av hjärnskakningsliknande symptom.


LÄS MERSymptomen fortsätter vara ett hinder för Djurgårdsforwarden


Målvakten Niklas Svedberg, som fick problem i november då kollegan Robin Jensen gick långtidsskadad, kommer att slippa operation, enligt bedömningarna.


– Vi är skapligt hela. Det ska vara grönt. Svedberg ska också vara grön och det är inget uppe just idag. Det har funkat, säger Robert Ohlsson.


Framöver har Djurgårdens spelare träning under ansvar med tre till fyra samlingar de närmaste månaderna.


– Om jag inte missminner mig så kickar vi igång den 27 juli. Fram till dess har vi våra lägerveckor som vi kör gemensamt med killarna. Vi har också individuellt program med killarna under hela sommaren så egentligen, för oss som ledare, kommer det att fungera. Vi har en plan som vi kan fortsätta köra. Är det 40 procent man ska jobba per vecka? Ja, det är väl lite olika, men jag tror hela organisationen är på korttidspermittering men det kan andra bättre än jag hur det funkar, säger Robert Ohlsson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!