HockeyNews
PLUS

Symptomen fortsätter vara ett hinder för Djurgårdsforwarden

(13327) Mattias Guter/Djurgårdens IF
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 22 mars 2020

FacebookXWhatsApp

För Djurgårdsforwarden Mattias Guter tog säsongen slut redan den 18 februari på grund av en liknande problematik som den tidigare lagkamraten Andreas Engqvist råkade ut för.

Därför är Guter fortsatt sjukskriven.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Målsinnet har tagit Mattias Guter till SHL och Djurgården. Högerskytten är en offensivt nyttig forward som har gjort 115 poäng inklusive 65 mål på 246 SHL-matcher så här långt i karriären.


När SHL inleddes i september förra säsongen fick Guter spela i förstakedjan med Djurgårdsstjärnorna Jacob Josefson och Patrik Berglund.


LÄS MERHan tar plats i Djurgårdens stjärnkedja: "Har ett enda mål"


31-årige Guter har ett år kvar på sitt kontrakt, men på grund av upprepade smällar mot huvud och nacke har han fått ihållande problem.


Han har varit borta i flera omgångar den senaste säsongen och efter den 18 februari borta mot Skellefteå har det inte blivit några matcher.


– Han återfår problem med nacken vilket skapar strålningar och symtom som liknar hjärnskakningssymtom. Det är migrän, yrsel och såna saker. Den är vad den är och han är sjukskriven därav för han är inte fullt arbetsduglig, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Djurgården hoppas att Mattias Guter återkommer efter skadebekymret. Han har kontrakt ett år till. Foto: Bildbyrån.


Efter flera år med återkommande problem som påminner om de Mattias Guter upplever tvingades Djurgårdens tidigare lagkapten Andreas Engqvist att tacka för sig som hockeyspelare.


Djurgården har, enligt Aftonbladet gjort klart med Vita Hästens målfarlige högerskytt Linus Andersson till kommande säsong och han skulle kunna vara en ersättare för Mattias Guter.


Djurgården hoppas få se Guter i laget framöver, men vet inte om det kommer att gå. Hälsan är viktigast.


– I slutändan är det helt omöjligt att göra en prognos för hur länge de finns kvar. Just nu har han dem och det skapar en ojämn vardag för honom. Vad det innebär på sikt får vi se, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!