HockeyNews
PLUS

Ännu oklart var förra Skellefteåstjärnan spelar nästa säsong

(13482) Oscar Lindberg/Tre Kronor
Johanna Lundberg/Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2020

FacebookXWhatsApp

Det är fortfarande oklart var dubble världsmästaren Oscar Lindberg kommer att spela kommande säsong.

Hans schweiziska klubb Zug hoppas att han stannar ett år till.

Tre Kronor-centern Oscar Lindberg lämnade Nordamerika bakom sig inför den nyss avslutade säsongen och valde spel i schweiziska Zug.


Där har han gjort en stabil insats och bidragit med 30 poäng (14 mål, 16 assist) på 46 matcher och han gjorde comeback i Tre Kronor där han var med både i Karjalaturneringen i november och i Beijer Hockey Games i februari.


28-årige Lindberg har ett optionsår i sitt kontrakt med Zug, vilket gör att han kan bli kvar en säsong till eller möjligen ta chansen i KHL om det dyker upp något bra erbjudande därifrån.


– Ur en sportslig synvinkel finns det inget som står i vägen för en kontraktsförlängning. Det finns intresse från båda sidor, säger Zugs sportchef Reto Kläy, enligt Swisshockeynews.ch .


De schweiziska ligaklubbarna har precis som de svenska och många andra drabbats hårt av konsekvenserna i den pågående pandemin. Det påverkar det ekonomiska läget. Frågan är bara hur mycket.


Oscar Lindberg har vunnit VM-guld både 2013 och 2017. Blir han kvar i schweiziska Zug kommande säsong? Foto: Bildbyrån.


– På grund av coronakrisen har flera förhandlingar lagts på is. Jag hoppas att vi kan lösa den här (med Lindberg) senare i april, säger Reto Kläy.


LÄS MERSkellefteå i kontakt med drömspelare: "Vi pratar väl"


Oscar Lindbergs tidigare svenska klubb Skellefteå AIK står i regelbunden förbindelse med honom via general managern Erik Forssell.


Den dag Lindberg, som var med och vann SM-guld med Skellefteå 2013, flyttar hem till SHL lär det bli till klubben i norra Västerbotten.


LÄS MERTre Kronor-stjärnan om sitt klubbval till nästa säsong


– Jag och min familj trivs jättebra i Skellefteå, så skulle vi hem så skulle jag nog mest troligt spela i Skellefteå. Det är nästan hundra procent, har Oscar Lindberg sagt till HockeyNews.se.


***


Bra? Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)