HockeyNews
PLUS

IKO:s general manager: ”Det finns inget köpstopp”

(13475) IKO
Bildbyrån

Publicerad: 2 april 2020

FacebookXWhatsApp

Köpstopp eller ej? Enligt Oskarshamns general manager Thomas Fröberg finns det inte längre någon sådan övererenskommelse inom SHL och det är därför klubben har kunnat göra klart med flera förlängningar och nya spelare till kommande säsong. 

– Köpstoppet finns inte idag, nu är det upp till föreningarna att ta beslut, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Köpstoppet har varit en het potatis mellan lagens supportrar den senaste tiden. Varför kan vissa lag göra klart och förlänga med spelare, medan andra får vänta? 


Modos sportchef Fredrik Glader var i en intervju med HockeyNews.se under torsdagen kritisk till hur Oskarshamn kunnat knyta åt sig Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl, då han bekräftar att spelarna inte skrivit några SHL-kontrakt innan köpstoppet trädde i kraft den 18 mars. 

 

– Det är värvningsstopp i SHL men de presenterar spelare ändå, det är så många frågetecken som inte är utropstecken, sa Fredrik Glader.

LÄS MER: 

Forwardsduon lämnar Modo: "Det är så många frågetecken"


Men enligt IKO:s general manager Thomas Fröberg finns det inget uttalat köpstopp inom SHL. 


– Köpstoppet finns inte idag, nu är det upp till föreningarna att ta beslut. Sen vill jag inte kommentera några spelare förrän de är klara för oss, så de spelarna får du ingen kommentar på, säger han angående Expressens uppgifter om att Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson är klara för klubben. 


Enligt Expressen är Mododuon Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson klara för Oskarshamn till nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Han utvecklar: 


– Det är upp till varje förening att ta det beslut som är bäst för föreningen. Sen kanske man ska vara passiv ändå, med tanke på att vi inte vet hur det kommer bli framöver. 


– Vi tar det beslut som är bäst för föreningen. Det finns inget köpstopp idag. Men vi är sparsamma ute i föreningarna ändå – vi vet att det är en tuff situation. 


Det är också många som undrar hur ni kunde förlänga med Johannes Salmonsson och Nichlas Torp?


– När det gäller egna förlängningar så finns det inget stopp överhuvudtaget. Det är fritt fram att förhandla med egna spelare. Det låg där redan innan stoppet kom. 


Oskarshamns lagbygge börjar ta form inför nästa säsong. I och med förlängningarna har klubben nu 13 spelare under kontrakt till nästa säsong. 


– Det går framåt, det gör det ju. Vi jobbar varje dag. Vi är tvungna att ställa ett lag på benen, för det är vad som förväntas av oss i början av september. I mitt jobb ingår det att sätta ett lag på pappret, säger han. 


Varför valde ni att förlänga med dem? 


– De har betytt mycket för Oskarshamn. Jag tycker att (Johannes) Salmonsson är en av våra bästa spelare. (Nichlas) Torp) är en bra boxplay back som (Martin) Filander har jobbat med förut och tyckte om att jobba med, han ville ha kvar Torp. Han kommer till jobbet varje dag och visar vad som krävs.


Hur tät dialog har du och Martin Filander när det gäller rekryteringar?


– Otroligt tät egentligen. Vi har jättemycket telefonsamtal emellan varandra. Det kommer att bli bra. 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)