HockeyNews
PLUS

Forwardsduon lämnar Modo: "Det är så många frågetecken"

(13473) Modo
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 2 april 2020

FacebookXWhatsApp

Toppspelarna fortsätter att lämna Modo i rask takt efter starka insatser.
Under torsdagen försvann både Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson – förmodligen till SHL.
– Det är värvningsstopp i SHL men de presenterar spelare ändå, det är så många frågetecken som inte är utropstecken, säger sportchefen Fredrik Glader till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist, Henrik Björklund, Mathias From och Victor Berglund hade redan lämnat Modo, spelare som alla fanns med bland Modos tio främsta poängplockare och tillsammans skramlat ihop 230 poäng.

Under torsdagen stod det klart att Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson även de lämnar Modo och vips så var ytterligare två namn från topp tio-listan och 65 poäng till försvunna.

Kvar från förra säsongen av de spelare som slutade topp tio i interna poängligan är nu nu bara Adam Tambellini, som ryktats till SHL och Rögle, Tom Hedberg och Kalle Jellvert. Ur den trion är det bara den sistnämnde som har kontrakt över den kommande säsongen.

– Det är tråkigt, så är det. Vad ska jag säga, det är som det är, vi får leva med det. Det var ett jäkligt bra lag som presterade bra tillsammans som lag och individer och det skapar en attraktiv marknad kan man säga, säger sportchefen Fredrik Glader till HockeyNews.se.

Fredrik Glader, sportchef i Modo Hockey. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Både Rosdahl och Olofsson har ryktats vara på väg till SHL för spel med Oskarshamn.

Båda spelarna hade kontrakt med Modo över kommande säsong, där Olofsson förlängde sitt kontrakt så sent som nionde mars.

– Det är upp till spelarna att svara på hur de gjort den bedömningen. Vi gjorde den bedömningen att vi ville jobba vidare med Freddy och att han så småningom kan bli en bra SHL-spelare, säger Glader.

LÄS MER: GENOMGÅNG: De kan lämna – och så bör Modo värva 

Som sportchef i ett allsvenskt lag är det många frågetecken som omgärdar arbetet inför den kommande säsongen just nu.

– Det som är nu är att det är en konstig situation, det är så många frågetecken. Det är värvningsstopp i SHL men de presenterar spelare ändå, det är så många frågetecken som inte är utropstecken, säger Glader och fortsätter:

– Jag blickar framåt och vi har underlag som vi jobbar med i form av spelare som vi vill ha in på olika situationer. Vi jobbar på som vanligt och ska ha ett lag som är starkt och är med och slåss, det är inget snack om den saken och det tycker jag att vi har förutsättningar för.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)