AnnonsLeksand försöker lösa tränarfrågan – Samuelsson inte borträknad


29 mars

Leksands sportsliga ledning med Thomas Johansson i spetsen håller på att sätta ihop en tränarstab till kommande säsong.

Och trots att Ulf Samuelsson ursprungligen bara var tänkt som en korttidslösning är han aktuell för en fortsättning.

– Vi har inte avfärdat nåt namn, säger Johansson till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Tränarstaben och spelartruppen inför kommande säsong har utvecklats till ett betydligt svårare pussel att lägga än vanligt.

För inget är som vanligt i coronavirusets tid.


Men inför nästa säsong ska Leksands IF ha in en huvudtränare eftersom den positionen ännu inte är tillsatt. Frågan är om det är den mest akuta frågan i lagbygget.


– Man får jobba med lite parallella delar. Tränarfrågan är absolut viktig. Det är därför man måste landa rätt med det vi vill göra framåt, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Han fortsätter:


– De namn som vi har bollar vi med upp och ner och det blir olika team varannan dag med olika förutsättningar. Men det är otroligt viktigt att det blir rätt för det är ett viktigt strategiskt beslut vi kommer att ta i det där. Då måste det landa jäkligt rätt. Det är där vi sitter idag och har lite olika dialoger med personer runtom.


Leksand utvärderar tränarkandidater och tänkbara konstellationer med huvudcoach och assisterande tränare.


– Huvudtränaren som vi tar in, vilka vill de jobba med. Och hur bygger vi ett bra team. För mig handlar inte så mycket om att få in ett flashigt namn utan det är mer viktigt i Sverige idag att teamen jobbar med sina specialister och att alla har samma bild av vad vi vill återkomma i Leksand de närmaste tre till fem åren. Där måste vi alla ha samma bild, för har vi inte det kommer det att bli någon som sladdar åt något håll och då kommer det inte att bli bra.


Roger Melin var huvudtränare när säsongen började, men fick sedan lämna över till Ulf Samuelsson. Foto: Bildbyrån.


Thomas Johansson tillägger:


– Därför är det viktigt att teamet vi sätter i Leksands IF ser samma bild som Leksands IF gör. Att de jobbar och driver åt det hållet. Då kanske det inte alltid behöver vara de flashigaste namnen.


Nyligen rapporterade Aftonbladet om en påstådd maktkamp  knuten till vilket tränarnamn som passar bäst för Leksand.


– Det blev lite turbulent när det började snackas om en maktkamp, men jag har inte inte upplevt det på det sättet. Att man har lite olika åsikter om vem som ska leda och vem som ska göra vad är ju bara en hälsosam diskussion i varje förening och varje styrelse, men att det skulle vara några som skulle driva igenom någon form av beslut, det har jag aldrig upplevt, säger Thomas Johansson.


Är det en möjlighet att fortsätta med Ulf Samuelsson eller var det en korttidslösning som det sades från början?


– Uffe flaggade upp för att han tyckte det var kul att coacha och träna så hans namn finns fortfarande med i våra diskussioner kring det här, sedan gäller det att bygga nånting hållbart runtikring det i sånt fall. Vi har inte avfärdat nåt namn.


– Vi håller på och vrider och vänder. Om den kommer in, då kan teamet se ut så här. Är alla med på det? Och kan den göra det och så kommer den där in, då kan vi göra så…


LÄS MERLeksand jobbar på under värvningsstoppet: "För dialog med spelare"


– Det är ett litet pussel vi behöver lägga och det gäller att göra det sjukt noggrant för att verkligen få det team vi vill. Det är ingen stress och press att snabbt få in något för vår verksamhet kommer att rulla på precis som vanligt. Sen är det självklart att vi vill lösa situationen så snabbt det går så att någon står vid rodret.


Thomas Johansson tror inte att det ska påverka lagbygget att det ännu inte finns någon klar tränarlösning för Leksand.


– Jag upplever det inte som någon problematik, att vi inte har någon huvudtränare på plats, att det skulle vara spelare som ryggar tillbaka eller tvekar. Det är ingen issue än så länge i alla fall.


HockeyNews.se har tidigare i veckan berättat om att Leksand försöker vara så långt fram det bara går i jakten på förstärkningar, trots det osäkra ekonomiska läget och det svåra jobbet att göra en budget för kommande säsong utan att veta vad som händer med coronakrisen.


För närvarande råder värvningsstopp i SHL.


– När vi kanske får lite koll på olika saker och kan vrida på kranarna för att värva spelare, så måste vi ha kommit ganska långt i den processen för att vara väl framme för att om alla släpps ut samtidigt kommer det att vara ett jäkla kubbande och dragande. Det gäller att vi har gjort vår hemläxa där ordentligt, säger Thomas Johansson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons