SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey
SHL-säsongen tog tvärt slut när coronaviruset fick fäste även i det svenska samhället. I stället för SM-slutspel har Djurgårdens assisterande lagkapten Marcus Högström mycket tid över till annat.
Och för närvarande blir det inte mycket träning.
– Inte mycket alls, ingenting egentligen. Jag har tagit tag i det och ska kanske spela lite mer padel. Jag tar hand om barn och lämnar och hämtar och gör såna saker som man under säsong inte gör så mycket, säger Högström medan han är på väg in till Stockholm city.
Just racketsporten padel har visat sig vara en framgångsrik försäsongsträning för inte minst lagkamraten Dick Axelsson i Djurgården.
– Ja, precis. Men jag har haft såna skador så jag har inte kunnat spela en enda gång. Jag spelade igår och ska iväg idag. Det är kul att göra nånting, säger Högström.
Djurgårdens Marcus Högström hade som många andra SHL-spelare sett fram emot SM-slutspelet. Foto: Bildbyrån.
Annars är det en osäker tid för många. SHL-klubbarna får ta sin del av smällen inte minst på grund av uteblivna intäkter. Djurgården drog förra säsongen in 17,5 miljoner kronor på de nio slutspelsmatcherna på Hovet och i Globen. Nu blir det mest bara kostnader för hyror och löner.
SHL-lagen Frölunda, HV71 och Malmö har vidtagit korttidspermitteringar för personal och spelare under coronakrisen, vilket regeringen har gett möjlighet till och där staten går in och tar delar av kostnaden för att personal och spelare ska kunna gå ner i arbetstid.
LÄS MER: Fler SHL-klubbar permitterar spelare och personal
Hur går diskussionen i Djurgården?
– Det är ligan och Unionen och spelarfacket och allt det där. Vi har inte fått så mycket info utan har haft en representant på det här mötena. Det är väl en diskussion nu som är lite av en soppa kan jag tycka, säger Marcus Högström.
– Jag vet inte exakt hur det kommer att bli. Jag förväntar mig att vi kommer att ha ett möte snart. Det är en diskussion vi har bland spelarna. Det är ingen rolig tid för någon, men däremot tycker jag inte att vi som höginkomsttagare ska be om hjälp från staten när det finns extremt många arbeten och situationer som behöver pengar mer än nånting annat.
– Det känns inte roligt att staten ska gå in och betala min lön. Det kan jag inte påstå, säger Marcus Högström.
***
Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.
Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.
SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.