AnnonsFler SHL-klubbar permitterar spelare och personal


26 mars

I tisdags meddelade Södertälje att man korttidspermitterar samtliga spelare och personal. Igår kom ett liknande besked från Malmö, och nu har även Frölunda och HV71 följt i samma fotspår.
– Vi skulle haft en verksamhet nu. Det har vi inte, säger Frölundas presschef Peter Kymmer till GP.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Igår kunde HockeyNews.se berätta att SHL och spelarfacket Sico var nära en överenskommelse om ett avtal som möjliggjorde korttidspermitteringar. Senare under onsdagen var uppgörelsen klar, och samma dag berättade Sydsvenskan att Malmö Redhawks permitterar all kanslipersonal och sannolikt även spelare och ledare. 

– Det här skickar rätt signaler mot våra samarbetspartners och resten av samhället. Att även vi tar vårt ansvar, sa skåningarnas sportchef Patrik Sylvegård till tidningen.

Liknande beslut har nu även fattas i både Frölunda och HV71. I Göteborg väljer klubben att permittera alla sina spelare och anställda fram till den 30 april.

– All tillsvidareanställd personal och alla med kontrakt är permitterade fram till den 30 april. Det gäller samma regler för alla andra som permitteras, berättar Peter Kymmer, medieansvarig i Frölunda, för GP.

– Ingen (av spelarna) har sagt nåt om det här. Alla förstår läget. Vi får alla dra vårt strå till stacken. Det är lite mer invecklat för spelarna, men de är också permitterade. Deras löner och vad de tjänar berättar vi inga detaljer om – men de är också permitterade, fortsätter Kymmer.

Klubbdirektör Agne Bengtsson berättar om detaljerna kring HV71:s besked för Jönköpings-Posten:

– Vi ser över alla kostnader och då blir en del av det att titta på personalkostnaderna. Då har ledningen tagit beslut om att avstå en del av sina löner och vi kommer korttidspermittera all personal bortsett från några nyckelpersoner som vi måste ha på plats för att driva runt verksamheten.


***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons