Beslut idag: KHL ställer in slutspelet och resten av säsongen


25 mars 2020

KHL har väntat in i det sista.

Men på onsdagen fattades beslutet att säsongen är inställd på grund av coronapandemin.


Det blir ingen fortsättning av säsongen i KHL. Sedan tidigare har både finska Jokerit och Kazakstans KHL-klubb Barys Nur-Sultan dragit sig ur KHL-slutspelet medan Ak Bars Kazan offentligt sagt sig vilja avbryta hockeysäsongen med tanke på hälsoläget.


LÄS MERDen ryska KHL-klubben vädjar till ligan: "Avsluta säsongen"


Och på onsdagen fattade ligan beslut om att det inte blir något fortsatt spel i KHL.– Tyvärr måste vi avsluta säsongen i förtid. Detta beslut var inte lätt. Jag är säker på att alla fans tillsammans med oss ville se en fortsättning på kampen om Gagarin Cup. Men i denna situation är spelarnas och deras nära och kära, klubbmedarbetares hälsa, anställda på idrottsanläggningar och naturligtvis fans mycket viktigare, säger KHL:s ordförande Alexei Morozov i ett uttalande på ligans hemsida .


Storklubben SKA St Petersburg tränade på som vanligt fram till tisdagen i hopp om att slutspelet skulle återupptas den 10 april. Men så blir det alltså inte.


Och nu blir det bråttom för de utländska spelarna att ta sig hem till sina hemländer.


– SAS har ju slutat flyga. Helsingfors slutar på onsdagen. Det är om vi ska hyra något flyg eller bila genom Finland och komma in via Haparanda. Vi får se hur det blir. Det viktigaste är att man mår bra nu, säger SKA-backen Lukas Bengtsson till HockeyNews.se.


Enligt KHL-bossen Morozov påverkas inte kommande säsong i KHL utan ska kunna komma igång som planerat.


– Jag förstår dem som blir upprörda över att ställa in mästerskapet, särskilt fansen till klubbarna som deltog i andra omgången av slutspelet. Men nu är det bättre att följa hälsoorganisationernas rekommendationer. Ta hand om dig själv och dina nära och kära. Vi kommer snart att ses på hockeyn igen, säger Alexei Morozov.