AnnonsStort krispaket till idrotten: "Ska ha en levande och stark idrottsrörelse"


20 mars
En halv miljard kronor.
Så stort är det krispaket regeringen presenterade för svensk idrott under fredagen.
– Huvudsyftet är att vi ska ha en levande och stark idrottsrörelse i framtiden, säger kulturministern Amanda Lind på en presskonferens.

Annons

Hockeysäsongen tog slut i förtid på grund av coronavirusets spridning. Till en början stoppades sammankomster med fler än 500 deltagare och sedan togs beslut om att ställa in matcherna helt och hållet, något som slår hårt mot idrottsföreningar runt om i Sverige.

Tidigare har det meddelats att ideella föreningar, ishockeyföreningar inkluderat, kunnat ansöka om anstånd på grund av rådande omständigheter, något även privatpersoner kan göra.

Och nu har regeringen presenterat ett krispaket på 500 miljoner kronor till den svenska idrottsrörelsen.

– Huvudsyftet är att vi ska ha en levande och stark idrottsrörelse i framtiden. I tider av oro när vår vardag förändras snabbt och vi står inför stora utmaningar, då spelar kulturen och idrotten en viktig roll för oss människor, säger kulturministern Amanda Lind (MP) på regeringens presskonferens under fredagen.

De 500 miljonerna som går till idrotten är en del av ett krispaket på totalt en miljard kronor, där den andra halvan går till kulturen.Annons


Annons

Annons

Annons