GENOMGÅNG: De kan lämna – och så bör Mora värva


22 mars
Under de kommande veckorna kommer HockeyNews.se:s reportrar Alexander Nilsson och Mattias Persson göra inventeringar av de allsvenska lagen. Vilka kommer att lämna och hur bör man tänka när lagbygget ska sättas ihop till kommande säsong? Här är genomgången av Mora.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Mora IK hade stor spelaromsättning under förra säsongen. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

M1: NY
M2: NY

B1: Mattias Nörstebö 20/21
B2: Kalle Valtola 20/21
B3: Viktor Amnér 22/23
B4: Isak Pantzare 20/21
B5: Adam Masuhr 20/21
B6: Kristoffer Gunnarsson 20/21
B7: NY
B8: NY

C1: NY spetscenter/Daniel Ljunggren
C2: NY/offensiv center
C3: NY/tvåvägscenter
C4: NY/junior

F1: NY spetsforward/Johan Persson
F2: NY spetsforward
F3: NY spetsforward
F4: NY/Oskar Svanlund
F5: NY/Lukas Wernblom
F6: NY/Emil Bejmo
F7: Wilson Johansson 20/21
F8: NY breddforward
F9: NY breddforward
F10: NY/junior

Tränare:
-

Utgående:
Olof Lindbom
Isak Wallin
Jonathan Granström
Anton Schagerberg
Tomas Skogs
Emil Bejmo
Måns Carlsson
Oscar Eklind
Niklas Fogström
Dustin Gazley
Brant Harris
Mikko Laine
Filip Lennström
Daniel Ljunggren
Niki Petti
Brendan Ranford
Oskar Svanlund

Klara ut:
-

Kommentar:
Mora hade ett turbulent år där man tog in åtta nya spelare under säsongens gång och ändrade om i tränarstaben vilket gjorde att truppen blev nästan dubbelt så dyr som den var när säsongen började, då det totalt gjordes över 25 förändringar i truppen. Och det ser ut att kunna bli en hel del förändringar även inför kommande säsong, då det bland annat måste göras klart med en ledarstab.

Ingen av de målvakter man använde under säsongens gång har gällande kontrakt, i alla fall inte officiellt, så där behöver man ta in två namn. Däremot har man nästan fyllt backsidan då sex spelare har kontrakt över den kommande säsongen och man har fyllt de sex främsta platserna i hierarkin. Frågetecken för Kristoffer Gunnarsson som återvänder från Kristianstad på lån. Tar han en plats denna säsong i en backsida som är nästan identisk med den från förra säsongen som ledde till att han lånades ut? Finske Kalle Valtola visade sig vara ett fynd och kommer bli en sevärd pjäs i Mora kommande säsong.

På forwardssidan är det bara Wilson Johansson som har ett kontrakt, men det ryktas om att Lukas Wernblom är på ingång och känns som en spelare som Mora gillar. En yngre spelare som de hoppas få en stor utveckling på. Hittade jackpot med Brant Harris, Dustin Gazley och Brendan Ranford under säsongen men de visade sig nog vara bra nog för större uppdrag, och framför allt blir de dyrare så det återstår att se om någon av de återvänder. Johan Persson och Daniel Ljunggren är nog av högsta prioritet att förlänga för Peter Hermodsson, men lyckas han behålla någon av dem? Båda har visat sig vara toppspelare i serien när de är friska och har säkerligen intresse från sig från andra klubbar.

De kan lämna – och så bör Björklöven värva 
De kan lämna – och så bör Kristianstad värva 
De kan lämna – och så bör Modo värva 
De kan lämna – och så bör AIK värva 

Annons

Annons