Annons

AnnonsGENOMGÅNG: De kan lämna – och så bör AIK värva


21 mars
Under de kommande veckorna kommer HockeyNews.se:s reportrar Alexander Nilsson och Mattias Persson göra inventeringar av de allsvenska lagen. Vilka kommer att lämna och hur bör man tänka när lagbygget ska sättas ihop till kommande säsong? Här är genomgången av AIK.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Foto: Bildbyrån 

M1: NY/Mika Järvinen
M2: NY/August Hedlund

B1: NY offensiv back
B2: NY offensiv back
B3: Robin Jacobsson
B4: NY/Johan Larsson
B5: NY/ Gustav Bouramman
B6: NY/Samuel Sjölund
B7: NY/Alexis Binner
B8: NY/junior

C1: NY spetscenter
C2: Jacob Svensson 20/21
C3: NY/Oscar Nord
C4: NY/Emil Aronsson

F1: NY spetsforward
F2: NY spetsforward
F3: NY
F4: Kim Tallberg 20/21
F5: NY/Jacob Dahlström
F6: NY
F7: Carl Wassenius 20/21
F8: Lucas Feuk 20/21 
F9: NY
F10: NY/junior

Tränare:
Håkan Åhlund

Utgående:
August Hedlund
Mika Järvinen (lån utgår)
Johannes Jönsson
Robin Wallin
Alexis Binner
Ricard Blidstrand
Gustav Bouramman
Isac Heens
Robin Jacobsson
Johan Larsson
Joakim Lilliehöök
Samuel Sjölund
Simon Wassberg
Emil Aronsson
Cody Bradley
Jacob Dahlström
John Henrion
Hugo Leufvenius
Elias Lindström
Lukas Macklin
Sam Marklund
Oscar Milton
Oscar Nord
Johan Porsberger

Klara ut:
-

Kommentar:
AIK gick in i säsongen med skral ekonomi och tryoutspelarna avlöste varandra vilket inte var en optimal lösning samtidigt som man hade totalt tre olika huvudtränare under säsongens gång, vi vågar lova att det kommer se annorlunda ut inför den kommande säsongen. Man gjorde i fredags klart med Håkan Åhlund som ett första steg mot större kontinuitet och en resa upp från bottenträsket.

Man tvingades låna in Mika Järvinen i mål efter att man drabbats av skadebekymmer på Johannes Jönsson. Precis innan transferfönstret stängde återvände Robin Wallin till klubben men här behöver man hitta både en etta och en tvåa. Järvinen vore ett kalasnamn som förstemålvakt om man lyckas förlänga kontraktet. Har lovande Jesper Vikman i organisationen, men han behöver mer speltid i juniorlagen.

På backsidan är det endast Robin Jacobsson som har kontrakt så det finns med andra ord många hål att fylla. Får man behålla rutinerade Johan Larsson har man en stabil pjäs och Alexis Binner, Gustav Bouramann, Ricard Blidstrand samt lovande Samuel Sjölund är namn ur förra säsongens trupp som kan bidra med en hel del om någon av dem vill stanna. Men man behöver spets även på backsidan om man vill lyfta.

Samma sak gäller på forwardssidan. Jacob Svensson blir som ett nyförvärv då han bara spelade 23 matcher förra säsongen och kommer bli en viktig kugge för laget. Behöver hitta fler spelare med offensiv spets utöver John Henrion och Johan Porsberger som man hade förra säsongen. Frågan är om någon av de två blir kvar i laget. Har en uppsjö forwards som borde ha mer att hämta men Håkan Åhlund kommer vilja sätta sin prägel på laget och det kommer nog bli en rätt stor omsättning bland utespelarna till den kommande säsongen.

Annons

Annons

Annons