HockeyNews
PLUS

Lämnar SHL – väljer mellan svenskklubbarna i NHL

(13148) Mathias Bromé
Bildbyrån

Publicerad: 12 mars 2020

FacebookXWhatsApp
Mathias Bromé lämnar Örebro efter säsongen.
25-åringen har fått flera konkreta anbud från ryska klubbar men är på väg att tacka nej till KHL-miljonerna.
HockeyNews.se kan avslöja att Bromé väljer mellan spel i Vancouver eller Detroit.
SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Mathias Bromé slog igenom ordentligt i Hockeyallsvenskan när han levererade 49 poäng på 51 matcher och var en stor anledning bakom Moras avancemang till SHL 2017.

Efter tre säsonger i klubben lämnade han Dalarna som landslagsman och i vinter har ytterforwarden gjort stor succé i Örebro.

25-åringen från Huddinge har producerat 43 poäng (17+26) på 51 matcher inför kvällens avslutande grundserieomgång.

Fansens MVP i Örebro. Foto: Bildbyrån

Bromé fick tidigare i veckan ta emot priset som fansens MVP i Örebro, men succén i vinter kommer samtidigt att leda till nya utmaningar i karriären.

Flera av klubbarna i Ryssland lockar med anbud, och enligt uppgifter till HockeyNews.se är Avangard Omsk ett av lagen som erbjudit honom ett konkret kontraktsförslag, men Bromé kan vara på väg att tacka nej till KHL-miljonerna i Ryssland.

I stället pågår det en dragkamp om honom bland flera NHL-klubbar.

Washington, Vancouver och Detroit tre av lagen som samtliga är på jakt efter svensken inför nästa säsong och enligt uppgifter så väljer han nu mellan Vancouver eller Detroit.

Bromé i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

– Han kommer inte fatta något beslut förrän säsongen är slut han har så mycket intresse kring sig. Vad han ska göra får han bestämma när säsongen är över, säger Jacob Hedin på A.M.A. Sports Agency.

Vancouver är mitt i slutspelsracet just nu med fem svenskar i laget – Jacob Markström, Elias Pettersson, Loui Eriksson, Alexander Edler och Oscar Fantenberg.

Detroit ligger på 31:a plats. Sist i ligan med över 20 poäng upp till Ottawa ovanför i tabellen med fem svenskar i laguppställningen – Jonathan Ericsson, Gustav Lindström, Patrik Nemeth, Christoffer Ehn och Dmytro Timashov.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)