Hellkvist om segern och matchstraffet: "Det viktigaste är att vinna"

Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 11 mars 2020

UMEÅ. Modo vann den första finalmatchen efter en utdragen process.
Exakt hur laget tar sin slutspelsvinster är inte så noga menar tränaren Björn Hellkvist.
– Det viktigaste är att vinna och sedan hur de ser ut eller vägen dit är ointressant i slutspelet, säger han efter matchen.

UNIBET - ligans huvudpartner

Efter tre perioder var det lika på tre mellan Björklöven och Modo i A3 arena i den första finalmatchen i Hockeyallsvenskan

Ställningen var densamma efter fyra perioder och det såg ut att vara samma lika efter fem perioder.

Då klev Magnus Häggström fram och sprättade in 4–3 till Modo med bara minuter kvar att spela av femte perioden.

Och segern var det viktigaste Modo tog med sig hem från Umeå.

– Det är inte så mycket att analysera egentligen, det viktigaste är att vinna och sedan hur de ser ut eller vägen dit är ointressant i slutspelet, det gäller att ta vinsterna, säger tränaren Björn Hellkvist till HockeyNews.se.

Kim Rosdahl riskerar att stängas av för sitt agerande. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

När Modo jagade en kvittering i andra perioden drog Kim Rosdahl på sig ett matchstraff efter att han sparkat på Björklövens Brian Cooper.

Rosdahl fick matchstraff för tilltaget och efter matchen anmäldes Rosdahl till disciplinnämnden.

– Jag har inte sett det. Jag har ingen kommentar till det, domarna har nog bättre koll än mig på det för jag ser det inte, det är ett mål i vägen, säger Hellkvist.

Hur skulle en avstängning påverka er?

– Jag tycker inte att vi blev så mycket sämre efter att han utgick.

Längst bak gjorde Patrik Bartosak comeback efter sin hjärnskakning och ju längre matchen led växte den tjeckiske målvakten in i det mer och mer.

– Han har en tävlingsskalle utöver det vanliga och har erfarenhet av att ha spelat på en väldigt hög nivå. Jag tycker att det första ska han ta och det vet han själv, det vet jag. Det tredje tar på Norlinders ben och in. Det andra är inget att säga om, det är ett snygt powerplaymål av dem. Det är egentligen enda gången vi går bort oss i pk, de andra avsluten vill vi ha men de gör det bra och vi lyckas inte stoppa pucken, säger Hellkvist.