Modos matchhjälte efter dramat: "Någon måste avgöra"

Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2020

UMEÅ. Många satt och väntade på att period fem skulle ta slut.
Då vispade Magnus Häggström upp avgörandet i nättaket.
– Det är väl en slumpchans som studsar in framför mål och jag får bra träff och den sitter bra, säger han till HockeyNews.se

UNIBET – ligans huvudpartner

Det gick inte att skilja Björklöven och Modo åt under ordinarie tid i den första finalmatchen mellan de två lagen.

Inte heller efter fyra perioder hade något avgörande kommit och det såg länge ut att gå ytterligare en hel period utan mål.

Då stod Magnus Häggström, som tidigare under dagen förlängt sitt kontrakt med Modo, på rätt plats vid rätt tidpunkt och kunde lyfta upp 4–3 till gästerna när fem och en halv minut återstod av den femte perioden.

– Det är väl en slumpchans som studsar in framför mål och jag får bra träff och den sitter bra, nu åker vi hem och laddar. Någon måste avgöra och det känns som att det tippade över till oss på slutet och till slut så vann vi matchen, säger Häggström till HockeyNews.se efter matchen.

Modospelarna firar framför de tillresta supportrarna. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Nytt kontrakt och avgörande målet på en och samma dag.

Magnus Häggström har haft sämre dagar i sin karriär.

– Det är en väldigt bra dag på det sättet. Vi måste ladda om nu och förhoppningsvis har vi tryckt ned dem lite, säger han.

A3 arena var i det närmaste fullsatt där hemmalagets ståplatssektion var fullsatt över en timme innan nedsläpp och gästerna fyllde sin sektion innan nedsläpp, två sektioner som höll igång under alla dryga 94 minuters spel.

– Det är fantastiskt, vilket drag för en tisdagskväll. Det är jätteroligt. Ett fullsatt Fjällräven är bra också och jag tror på Övikspubliken, så nu kör vi, säger Häggström.