HockeyNews
PLUS

Michael Lindqvist om skadan och kontraktsläget: "Har en klausul"

(12111) Michael Lindqvist
Bildbyrån/HockeyNews.se

Publicerad: 19 januari 2020

FacebookXWhatsApp

I Färjestads annandagsmöte med Rögle skadade sig Michael Lindqvist – främre korsbandet trasades sönder och nu missar han resten av säsongen.
Nu berättar han för HockeyNews.se om skadan och kontraktsläget.
– Jag har en öppning i mitt kontrakt, en klausul för utlandet, men det är som jag sagt tidigare – det är klart jag funderat över det där, säger han.
 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Färjestadsforwarden Michael Lindqvist fortsatte denna säsong som han avslutade den förra och gjorde strax under en poäng per match under hösten och vintern fram tills det att olyckan var framme i matchen mot Rögle 25 december.

Lindqvist fälldes och kanade in i ena målburen med en sådan kraft att ena korsbandet gick av.

Skadan undersöktes och det konstaterades att operation är nödvändig, en operation som gör att han missar resten av säsongen.

HockeyNews.se träffade honom i Stockholm när han gästade C Mores studio.

– Tyvärr så blir jag borta för resten av säsongen, jag ska operera knäet. Det är tråkigt men det är bara att gilla läget. Jag blev fälld och glider in i målburen med benet och det är i själva kontakten med målburen som skadan ska ha skett. Det kändes inte då så speciellt mycket och jag trodde inte att det var så allvarligt direkt men tyvärr så blev det så. förhoppningsvis kan jag ganska snabbt efter operationen börja träna. Sedan trår jag att jag successivt kan stegra det hyfsat fort, så förhoppningsvis kan jag träna bra rätt tidigt och vara redo för nästa säsong, säger han.

Lindqvist har kontrakt med Färjestad över den kommande säsongen men det finns utländskt intresse för forwarden som gjort 49 mål och 42 assist på 92 matcher de tre senaste säsongerna.

Och Lindqvist har funderat på vad nästa säsong erbjuder.

– Jag har en öppning i mitt kontrakt, en klausul för utlandet, men det är som jag sagt tidigare att det är klart jag funderat över det där. Men nu med skada har jag försökt fokusera på det och nu ligger fokus på att göra operationen och se till att den går bra så får jag ta det därifrån. Jag har kontrakt med Färjestad nästa år så det är det jag siktar in mig på, säger han.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)