HockeyNews
PLUS

Djurgårdsforwarden bröt träningen – och frågetecken för Axelsson

(13087) Anton Hedman/Djurgården/klev av
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 9 mars 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdsforwarden Anton Hedman tvingades avbryta måndagsträningen med en befarad skada och en annan nyckelforward saknades på Hovet dagen före streckrysaren mot Rögle.

För Djurgården gäller det att vinna för att säkra en plats i SM-kvartsfinalen.

– Det blir kul. Vi har chans att gå direkt till kvartsfinal och det gäller att ta den, säger huvudcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter 4–1-förlusten borta mot Färjestad i lördags riskerar Djurgården att halka utanför topp sex i SHL-tabellen.


Men stockholmarna har ödet i sina egna händer inför grundseriens avslutande två matcher, mot Rögle hemma på tisdagen och Frölunda borta på torsdag.


Tre poäng hemma mot Rögle skulle göra att Djurgården slutar bland de sex bästa i SHL och då blir det kvartsfinal i slutet av nästa vecka.


Under måndagsträningen saknade Djurgården Dick Axelsson, som har gjort 25 poäng (10 mål, 15 assist) på 30 matcher. Med det är han fyra i den interna poängligan.


– Han hade lite förkylning och sjukdom så han kunde inte vara med idag på träningen. Men det brukar ordna till sig, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se på Hovet.


För Anton Hedman, som var sjuk i lördags och missade Färjestadsmatchen, slutade måndagsträningen halvvägs efter en smäll som såg ut att ha tagit mot ena axeln.


Hedman åkte ut till avbytarbänken där han satt med smärtor en bra stund innan han bestämde sig för att avbryta och ta sig ut till omklädningsrummet.


– Jag vet inte riktigt vad som hände. Vi får kika på det, säger Robert Ohlsson.


Med Dick Axelsson frånvarande klev Manuel Ågren in på den platsen i kedjan med Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors. När även Hedman försvann fick backen Jesper Pettersson vikariera på en forwardsplats i kedjan med Kalle Östman och Michael Haga.


För Djurgården står mycket på spel i hemmamatchen mot seriefyran Rögle.


– Jag tror att det är en fördel att gå direkt till kvartsfinal, absolut. Då får du tid att förbereda dig på ett annat sätt. Sedan finns det säkert en fördel att hamna i åttondelen i det att man är inne i matchandet och bla bla bla. Men för mig tycker jag att det är en fördel att gå till kvartsfinal, säger Robert Ohlsson.



Djurgården får klara sig utan målvakten Niklas Svedberg mot Rögle sedan han blivit avstängd i två matcher för att ha råkat dela ut en smäll på en av linjemännen i mötet med Luleå på Hovet i förra veckan.


LÄS MERStjärnspelare i SHL stängs av – så många matcher missar trion


Vilka tankar har du om den avstängningen?


– Massa tankar, hehe. Men inget jag tänker uttrycka det offentligt, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har en stark trend på hemmais med rekordsviten 15 raka segrar.


– Jag hade velat vinna i Karlstad, så klart. Jag vill vinna alla hockeymatcher. Men jag tycker inte vi gjorde det vi hade tänkt att göra. Inte så mycket för oss att säga om. Det är bara att fokusera på Rögle hemma.


– Hemma är vi ju starka. Det vet alla. Så det gäller att fortsätta med det. Imorgon är hemmamatch så vi behöver inte prata om något annat. Vara fortsatt starka hemma.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)