HockeyNews
PLUS

Stjärnspelare i SHL stängs av – så många matcher missar trion

(13035) Avstängning
Bildbyrån

Publicerad: 6 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Niklas Svedberg, Johan Fransson och Rhett Rakhshani.
Samtliga tre stängs av efter incidenter i torsdagens SHL-matcher.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Tre situationer fångades upp av situationsrummet under gårdagens SHL-matcher där samtliga anmäldes till disciplinnämnden. 


Det handlade om Djurgårdens Niklas Svedberg, Leksands Johan Fransson och till sist Frölundas Rhett Rakhshani. Och efter att nämnden diskuterat ärendena står det klart att samtliga stängs av.

Om vi börjar med DIF-keepern Niklas Svedberg, som anmäldes för en situation där han efter den första perioden träffade en av linjemännen med ett slag under ett pågående bråk med ett antal Luleåspelare, så stängs han av i två matcher.

Nyckelfaktorer från disciplinnämnden: "Agerandet har skett med likgiltighet till följderna för domaren", samt "Skaderisk".

Rhett Rakhshani, som nyligen varit avstängd, får nu en ny period utanför isen. Efter en slewfoot mot Växjöliraren Jacob Micflikier, så stängs Frölundastjärnan av i totalt tre matcher och missar avslutningen av SHL:s grundserie. Förutom avstängningen ska Rakhshani betala böter om 31 145 kronor.

Nyckelfaktorer från disciplinnämnden: "Det är fråga om en medveten bensvepning, där både klubba och ben används", "Stor skadefrisk" och "Det är fråga om återfall i vårdslöst spel".

Avslutningsvis stängs även Johan Fransson av för en slewfoot. Men i Franssons fall blir det två matchers avstängning. 

Nyckelfaktorer från disciplinnämnden: "Det är fråga om en medveten bensvepning, även om själva bensvepningen är av det lindrigaste slaget", och "Stor skaderisk".

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!