HockeyNews
PLUS

Analys: Så borde lagen välja inför playoff 3

(12330) Hudiksvall jubel
Skärmdump Stay-Live Hudiksvall

Publicerad: 8 mars 2020

FacebookXWhatsApp

Det har blivit dags för den sista valproceduren i Hockeyettan. Klockan 12.00 idag väljer Hudiksvall, Mariestad och Troja/Ljungby sitt motstånd inför playoff 3. Så här tycker HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg att de bör välja.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Hudiksvall

Valbara lag: Tranås, Vimmerby, Visby/Roma.

Kul val,  Ljusteräng! Tränaren som chockade halva Hockeyettan genom att välja Nybro som motstånd i playoff 2 står här inför ett nytt synnerligen utmanande val. För här står valet mellan tre formstarka succélag på våldsam frammarsch. Inget som man skulle vilja gå i klinch med över huvud taget. Men Ljusteräng känner den södra serien och jag skulle gissa att han gör samma analys som jag, att Tranås är det svagaste av de tre lagen.

De har behövt spela sudden i fyra av sina fem playoff-matcher på vägen fram (inget att se ner på i och för sig, Hudik själva tvingades till två sudden mot Nybro) och har slagit ut ett för säsongen ganska svagt Piteå och ett tröttkört och nedtryckt Halmstad Hammers. Det är inget lätt val, men Tranås är det enda vettiga valet i den här situationen.

Mariestad

Valbara lag: Vimmerby, Visby/Roma.

Här har Mariestad verkligen att välja på pest eller kolera och då kan de lika gärna passa på att jävlas lite med Troja/Ljungby (som vissa spelare har ett horn i sidan till) när de ändå håller på. Andreas Appelgren och hans mannar har garanterat gigantisk respekt för Vimmerby och den framfart gänget har nu. De vet säkert att de i grunden är ett bättre hockeylag, men har naturligtvis inte (som Huddinge) missat hur heta smålänningarna är.

Samtidigt hade Mariestad svårt att lösa notoriska playoff-gänget Visby under Allettan. Men ser man till förra säsongen hade Visby ingen större framgång i Mariehus Arena och skaraborgarna skulle nog inte ha något emot att ta revansch för playoff 1-torsken mot öborna ifjol. Så var kommer det jävliga in i bilden? Jo, Troja/Ljungby tillhör ett av få lag som sällan haft särskilt mycket problem med Visby, men i många säsonger haft förtvivlat svårt att lösa Vimmerby. Det är mycket möjligt att det blir så att analysen i Mariestad lyder att Vimmerby är det bättre valet för att slippa en båtresa till Visby. Men det vore roligare om Mariestad väljer gotlänningarna. Det skulle vara en passning till Troja.

Troja/Ljungby

Valbara lag: Vimmerby.

Om Mariestad går på linjen att ta det motstånd som de faktiskt har bäst möjlighet att slå ut och samtidigt skickar på Troja ett motstånd de inte vill ha kan det här bli riktigt svettigt för Ljungby-gänget. Att låsa upp Phil Horsky-defensiven är lättare sagt än gjort och Vimmerby kommer ju in med en svårbemästrad succéflärd. Men det är bara att gilla läget för Roger Forsberg och hans mannar.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)